to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 18.09.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Πρόγραμμα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

“Ένα συνολικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που θα αναφέρεται τόσο στις άμεσες ανάγκες της συγκυρίας, όσο και στις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας”, πρόκειται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε, μιλώντας στο ρ/στ. Στο Κόκκινο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.


“Το σχέδιο θα αναφέρεται πρώτα απ’ όλα στην κάλυψη των άμεσων αναγκών που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, όπως την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη στιγμή που σήμερα εργάζονται στο ΕΣΥ 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι, ή τη λειτουργία της εκπαίδευσης με όρους υγειονομικής ασφάλειας, τη στιγμή που τα σχολεία άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και λιγότερους εκπαιδευτικούς”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα αφορούν επίσης “τη στήριξη των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας”, υπογράμμισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πανδημία στα εργασιακά”. Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι “η απλήρωτη εργασία είναι πλέον νόμος του κράτους, όπως και η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για όσους εργαζόμενους βρέθηκαν σε αναστολή”.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα αφορά και τη στήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων, τη στιγμή που “η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, που επέλεξε να μη δώσει μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επιλέγοντας αντίθετα την επιστρεπτέα προκαταβολή, που αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα σχήμα δανεισμού και αποτρέπει τους επιχειρηματίες από το να ενταχθούν”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημείωσε ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα θα επιχειρήσει ακόμα “να αντιπαρατεθεί ιδεολογικά με τα σημερινά αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία, με τη λογική ότι όλα μπορεί να τα ρυθμίζει αγορά, λογική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Παράλληλα, “στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικό βάρος θα δοθεί στη νέα γενιά, τη νεολαία που η Νέα Δημοκρατία της ζητά να ζήσει με 500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, να στρατευτεί υποχρεωτικά στα 18, τη νέα γενιά που η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναδιώξει από τη χώρα, ενώ την κατηγορεί συνεχώς για ανευθυνότητα όσον αφορά τη διασπορά του ιού”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι “η νέα γενιά είναι εκείνη που θα πάρει στις πλάτες της, τη νέα προοπτική για τη χώρα”.

Τέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή επέτειο 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: “Σήμερα είναι μέρα μνήμης και αγώνα απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους που αιματοκύλισαν τις γειτονιές της Αθήνας, που επένδυσαν στο μίσος και το φόβο. Είναι ανάγκη στις 7 Οκτωβρίου να υπάρχει μια ξεκάθαρη καταδικαστική απόφαση για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Θα είναι το καλύτερο μήνυμα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και για τη μνήμη των θυμάτων”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)