to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 06.02.2021

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Πληρώνουμε όλοι μας την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political (Αντώνης Γκιόκας)


"Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προσπάθησε να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και την πληρώνουμε όλοι μας", τονίζει στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, καλώντας τον πρωθυπουργό "να αποδεχτεί τη μεγάλη ήττα του".

Επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση που "συνεχίζει να εμφανίζει πρόσωπο αναλγησίας", σημειώνοντας πως η λογική της θέλει την κοινωνία διαιρείται "στον κόσμο που παραδίδεται στη μοίρα της λεγόμενης 'ατομικής ευθύνης' όπου επικρατεί η αρχή 'ο σώζων εαυτόν σωθήτω', και στην ελίτ, τους λίγους προνομιούχους, συναγελάζοντες με τον κ. Μητσοτάκη".

"Πέρασε ένας χρόνος που βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα υγείας", επισημαίνει."Λόγω ιδεοληψίας τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους. Επιπλέον οι χώροι εργασίας δεν προστατεύτηκαν με ελέγχους από το σώμα επιθεωρητών, το οποίο αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού σχεδίου, είναι σε αποσύνθεση. Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες πολιτών να στοιβάζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς", υπογραμμίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Σχετικά με την άρση της πατέντας στα εμβόλια, ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθυμίζει πως "ο Αλέξης Τσίπρας έχει πρωτοστατήσει σε αυτήν την κίνηση", ενώ ο πρωθυπουργός "τη χλευάζει", "απομονώνοντας τη χώρα από την ευρωπαϊκή συζήτηση".

Για τον περιορισμό της ύφεσης και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σταχυολογεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που αφορούν "στο κούρεμα του αρχικού κεφαλαίου σε χρέη με στόχο να μη γιγαντωθεί και πάλι το ιδιωτικό χρέος, στην παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκη και στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων".​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)