to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 03.07.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Πειραματισμών συνέχεια;

«Η πραγματική μας έκπληξη ήταν όταν ακούσαμε μέλη της επιτροπής να επαναφέρουν, μεταξύ άλλων, το σενάριο συνολικής πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι δεν αποτελούν πειραματόζωα», επεσήμανε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης»


«Η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες την ανάγκη διαβούλευσης. Για πρώτη φορά στην χθεσινή (τυπικά τρίτη) συνεδρίαση των επιτροπών διαβούλευσης και επιστημονικής παρακολούθησης υπήρξε ακρόαση φορέων. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί άλλους δύο μήνες για να συνειδητοποιήσει ότι η διαβούλευση οφείλει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, ακριβώς όπως έχουν και τα Δημοτικά Συμβούλια» επεσήμανε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και οι χρήσεις στο κέντρο της πόλης. «Δηλαδή με τι μέτρα μπορούμε να αποφύγουμε το σενάριο μετατροπής του κέντρου σε πεδίο μονοκαλλιέργειας του airbnb και των τραπεζοκαθισμάτων. Δυστυχώς για άλλη μια φορά φάνηκε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει σχέδιο για την προστασία της κατοικίας, του λιανεμπορίου και της μεταποίησης χαμηλής όχλησης».

«Η πραγματική μας έκπληξη όμως ήταν όταν ακούσαμε μέλη της επιτροπής να επαναφέρουν, μεταξύ άλλων, το σενάριο συνολικής πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου», σημείωσε ο Ν.Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «η λειτουργία των επιτροπών στηρίζεται αποκλειστικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρεται σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι δεν αποτελούν πειραματόζωα».

«Η έλλειψη διαβούλευσης και σεβασμού των αποφάσεων έχει ήδη τραυματίσει την καθημερινότητα της πόλης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», υπγοράμμισε ο ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)