to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 16.09.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αντίποδα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ρ/στ Αθήνα 98,4 FM (Γιάννης Λαυράνος)


Την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την οικονομία, την υγεία  και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, από το βήμα της ΔΕΘ και τον πρόεδρο του κόμματος, Αλ. Τσίπρα, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/στ “Αθήνα 98,4”.

“Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί αυτή τη στιγμή ο φόβος και η ανασφάλεια, ενώ η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δηλώνει πλήρως δυσαρεστημένη με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη -κυρίως στα εργασιακά”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος ειδικότερα στο “νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Βρούτση που πλέον καθιστά νόμο του κράτους την απλήρωτη εργασία, ενώ κόβει και κόβει το δώρο των Χριστουγέννων. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι στον αντίποδα αυτή της πολιτικής”.

Αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, χαρακτήρισε “μεγάλη πληγή τα μέσα μεταφοράς, αφού εκεί κάθε προληπτικό μέτρο ακυρώνεται”, ενώ δήλωσε πως “η εξέλιξη της πανδημίας θα κριθεί στα σχολεία”. “Τα μέτρα δεν απαντούν στη ραχοκοκκαλιά του προβλήματός. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς -20.000 πιο λίγους σε σχέση με πέρυσι-, περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς μάσκες και χωρίς τεστ”, υπογράμμισε.

Άσκησε, δε, δριμεία κριτική πως “η ΝΔ σπατάλησε πλήρως το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία, χωρίς να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας”, ενώ “εξακολουθεί να μην μπορεί να δώσει καθαρή εικόνα για την κατάσταση στις ΜΕΘ και πορεύεται χωρίς καμία πρόσληψη στο δημόσιο σύστημα υγείας”. “Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έχουν προσληφθεί μόνο συμβασιούχοι και επικουρικοί”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στους εργασιακούς χώρους “που πλέον έχουν καταλήξει να είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού”.

“Το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown θα είναι η πλήρης αποδοχή της αποτυχίας των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, υποστήριξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

“Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με κραυγές και περικεφαλαίες”

Αναφερθείς στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διερωτήθηκε “κατά πόσο μπορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ να αντέξουν μια ξεκάθαρη πολιτική διαλόγου με ορίζοντα της Χάγη και το διεθνές δικαστήριο”. “Αυτή είναι και η πάγια δική μας θέση”, συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: “Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με κραυγές και περικεφαλαίες. Η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για τις συνομιλίες με την Τουρκία και το θέμα των παραβιάσεων”.

Τέλος, σχετικά με το νέο σήμα σχολίασε  ότι “η αλλαγή στο σήμα του κόμματός μας εδράζεται σε μια ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για το νέο όνομα  και ένα συνολικό κείμενο αρχών”. “Η πολιτική μας στόχευση έρχεται να ενώσει τις παραδοσιακές αξίες της Αριστεράς με τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας”, υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)