to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 04.02.2019

Αυτοδιοίκηση

Ν. Ηλιόπουλος: Ο Κ. Μπακογιάννης δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου για δημόσιο διάλογο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα. «Documento»


«Μέχρι αυτή την ώρα ο Κ. Μπακογιάννης δεν έχει ανταποκριθεί στο δικό μου κάλεσμα για δημόσιο διάλογο. Ωστόσο έχω λάβει από διάφορους φορείς σχετικές προσκλήσεις για διάφορα θεματικά ντιμπέιτ και ελπίζω εκεί να συναντήσω και τον Κ. Μπακογιάννη για να καταλάβουμε - και εγώ αλλά κυρίως οι κάτοικοι αυτής της πόλης -  τις προγραμματικές του θέσεις» αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα. «Documento».
Τάσσεται υπέρ της δημιουργίας, «γρήγορα», χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, και θεωρεί ιδιαίτερα θετική την υπό διαμόρφωση συναντίληψη στο πολιτικό σύστημα για το θέμα αυτό και δηλώνει ότι η «Ανοιχτή Πόλη» θα ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε κάλεσμα για διάλογο και κοινή δράση.
Ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει, σε ό,τι αφορά στην άναρχη επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης ότι πρέπει να μπουν όρια ως προς το χρονικό διάστημα διάθεσης κάποιου σπιτιού μέσω πλατφόρμας και στο πόσα διαμερίσματα μπορεί κάποιο ΑΦΜ να χρησιμοποιεί στη βραχυχρόνια μίσθωση.
Επισημαίνει ακόμα ότι «ο τουρισμός αποτελεί πολύ ισχυρό κλάδο για την ελληνική οικονομία με χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τους πρώτους κλάδους που υπέγραψαν κλαδική σύμβαση υπό την παρούσα κυβέρνηση. Δεν γίνεται να επιτρέπεις τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε μερικούς μεγαλοϊδιοκτήτες και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιούν εργασιακές σχέσεις που δεν είναι ρυθμισμένες».
Ερωτηθείς για τη μη αποδοχή εκ μέρους του, του όρου «άβατο» των Εξαρχείων, ο κ. Ηλιόπουλος είπε καταρχήν ότι δεν υποτιμά καθόλου το ζήτημα της ασφάλειας, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «αν έχεις διαλυμένο κοινωνικό πλαίσιο, τότε ασφάλεια σημαίνει - μόνο - αστυνόμευση και καταστολή».
Είπε ότι τα Εξάρχεια αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας «η Αριστερά ποτέ δεν κάλυψε μαφίες», αποσυνδέοντας τη δράση μαφιών από την πολιτική ιστορία των Εξαρχείων και θεωρώντας «βαθιά προβληματική» την προσπάθεια ταύτισης τους από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.
Επισήμανε ως εξίσου «βαθιά προβληματικό» να βλέπει κάποιος στα Εξάρχεια «μόνο την ανομία και να μη βλέπει το ράλι που κάνουν τα ενοίκια και το μεγάλο παιχνίδι real estate στην περιοχή».
Είπε ότι ο δήμος πρέπει να απολογηθεί για την εγκατάλειψη του Λόφου του Στρέφη, ενώ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της γειτονιάς, εκτιμώντας ότι σε αυτήν θα συμβάλλει η ανάπλαση που «θα πιάσει την περιοχή του Πολυτεχνείου και του Μουσείου».
Ο κ. Ηλιόπουλος θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα εκείνο της καθαριότητας της Αθήνας, τονίζοντας ότι πρέπει να απορροφηθούν οι πόροι που ο δήμος προϋπολογίζει για την καθαριότητα, και να επέλθει αλλαγή και στην ανακύκλωση με διαχωρισμό των απορριμμάτων σε οργανικά, χαρτιά, γυαλί και πλαστικό.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» τάσσεται τέλος, υπέρ της διατήρησης του «μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση» αναφορικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, χωρίς να παραλείπει και την αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του συνολικού εξοπλισμού καθαριότητας της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)