to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 27.08.2021

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Νέο κύμα με ανοχύρωτο ΕΣΥ και εκτροχιασμό του σχεδίου για τους εμβολιασμούς

Από τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8» (Γιάννης Μιχελάκης&Μαριτίνα Ζαφειριάδου)


«Η κυβέρνηση βαδίζει στο νέο κύμα της πανδημίας με το δημόσιο σύστημα υγείας ανοχύρωτο και έχοντας αποτύχει στον εμβολιασμό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8».

«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, μπροστά στο νέο κύμα – Ξεκάθαρη η αποτυχία στον εμβολιασμό»

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις άδειες όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ δείχνει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε και έθεσε το ερώτημα: «αν οποιοσδήποτε από εμάς βρεθεί σε ένα νοσοκομείο, θα αισθανθεί ασφάλεια να έχει από πάνω του ένα γιατρό, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει υπερπολλαπλάσιες από τις κανονικές εφημερίες και του έχουν στερηθεί όλες οι άδειες;».

«Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας ένα νέο κύμα της πανδημίας και αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά στο δημόσιο σύστημα και δεν πήρε ποτέ ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή του».

«Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι  μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι από ό,τι ήταν πριν μπούμε στην πανδημία, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης και στον εμβολιασμό», επισήμανε ότι «το 28% των πολιτών στη χώρα μας άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι στο 5%». «Αν αυτό δεν είναι αποτυχία της κυβέρνησης, ποιανού είναι;», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σε αυτή την αποτυχία σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι η κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες δεν οργάνωσε τις κινητές μονάδες εμβολιασμών για τους συμπολίτες μας με προβλήματα μετακίνησης αλλά και το ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα αλλά και για τον εμβολιασμό», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «από την πλευρά μας συνεχίζουμε να λέμε ότιτο εμβόλιο είναι αυτή τη στιγμή, όχι το μοναδικό, αλλά το βασικό εργαλείο μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζουμε να καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και, με βάση και τη χθεσινή απόφαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα τρέξουμε και μία δική μας αυτόνομη καμπάνια για τον εμβολιασμό».

Επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη των πολιτώνστο πεδίο της πανδημίας», ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «πέρσι η κυβέρνηση καλλιεργούσε τον εφησυχασμό, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ήδη από τον Μάιο του 2020 ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό”, ενώ στη συνέχεια δεν πήρε σοβαρά μέτρα δημόσιας υγείας, όταν άνοιγε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα ή όταν έβαζε τον κόσμο να στοιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς». Υπενθύμισε δε ότι «γίνανε κρίσιμα λάθη στον εμβολιασμό, όπως το μπρος-πίσω με το AstraZeneca».

Αναφερθείς στις πυρκαγιές, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν κατάλαβε ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε το μέγεθος της στήριξης που χρειάζονται οι άνθρωποι που έχασαν στη φωτιά τους κόπους μιας ζωής αλλά ούτε και την κρισιμότητα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής».

«Στην Ελλάδα φέτος είδαμε 450% αύξηση των καμένων εκτάσεων και πάνω από 1,2 εκ. στρέμματα καμένα –αυτό πριν τη φωτιά στα Βίλια», επισήμανε και είπε ότι «έχουμε πολλές μάχες ακόμα μπροστά μας, η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος πλημμυρών –πέρσι θρηνήσαμε 8 συμπολίτες μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια».

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά για την κλιματική κρίση, δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε μόνο ως δικαιολογία για να αποφύγουμε ευθύνες», σημείωσε, λέγοντας ότι «η ΝΔ πέρσι ψήφισε ένα νόμο που το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησε την κατάργησή του». «Ένα νόμο που χαλάρωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την προστασία των περιοχών Natura και κατήργησε το σύνολο των κυρωμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δασικών χαρτών –κλείνοντας έτσι το μάτι στους καταπατητές».«Αν μία χώρα το 2021 δεν έχει δασικούς χάρτες, δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτελικό κράτος αλλά για επιτελική “μπανανία”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άσκησε, τέλος, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «κατήργησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας στο οποίο εργάζονταν 5.066 εργαζόμενοι». «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αυτό έπρεπε να καταργηθεί», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)