to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 05.02.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Να φύγει από τη διακυβέρνηση η ΝΔ του Μητσοτάκη

«Αυτό είναι το μέτωπο που θα κρατήσουμε στον δρόμο για τις εκλογές»


«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης  με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλαδή μιας κυβέρνησης νικητών στις εκλογές,  με τις εκλογές απλής αναλογικής», διεμήνυσε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, στην εφημερίδα Kontra News.

«Η κυβέρνησή μας θα βάλει τέλος στην αδικία τις αισχροκέρδειας, θα ρυθμίσει με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος και θα αυξήσει συνολικά τα εισοδήματα. Με μέτρα όπως η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, με επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με αναγέννηση του ΕΣΥ το οποίο καταρρέει αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα όμως και με πραγματικές αυξήσεις για εργαζόμενους και συνταξιούχους και μια αγορά εργασίας που θα στηρίζεται στις συλλογικές συμβάσεις και στους αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς», τόνισε ο ίδιος.

Ακόμη, ανέφερε μια σειρά από μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως «η επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», «η επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και η έκτακτη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας, διύλισης και εμπορίας πετρελαίου, ούτως ώστε να δοθεί ουσιαστική βοήθεια σε πολίτες και επιχειρήσεις», «η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».

Και επιπλέον, «η αύξηση του εισοδήματος που π.χ. για τους συνταξιούχους αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών και στην επαναφορά της 13ης σύνταξης που έκοψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

​«Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που υπονόμευσε, υποτίμησε και γκρέμισε μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα στην προσπάθεια να ευνοήσει λίγους ισχυρούς και τη μικρή παρέα που κυβερνά», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας μύδρους στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιπλέον «αποδεδειγμένα πλέον παρακολουθούσε τον αντιπρόεδρο και έναν ευρωβουλευτή του κόμματός του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφους»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)