to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 12.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Μετά τον Αύγουστο ξεκινούν οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού (βίντεο)

«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ξεκινούν οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ


Τι αποτυπώνουν στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Όπως τόνισε: «Με αυτή την κυβέρνηση είναι γεγονός η αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς αυτό να αλλάζει το γεγονός ότι (σ.σ.: η ανεργία) παραμένει ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας. Μπορεί να πιαστεί ο στόχος να πέσει η ανεργία κατά 10% σε σχέση από όταν παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση».

 Όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα σε πληθυσμιακές ομάδες  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως για παράδειγμα οι νέοι επιστήμονες, με στόχο την αντιμετώπιση και του brain drain. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η κοινωνική ασφάλιση είναι πλεονασματική γιατί έχει αυξηθεί η απασχόληση».

Αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ήταν μια από τις πιο σοβαρές μάχες που δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, πέτυχε μία νίκη με την στήριξη των ευρωπαϊκών συνδικάτων, των σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργσίας αλλά και στις αλλαγές που θα υπάρξουν στα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Επιθεώρηση Εργασίας.

«Η κυβέρνηση και η Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ μαζί όλα τα μέλη των θεσμών θεωρούν ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει καθαρή έξοδος με την διαδικασία εποπτείας που ακολουθεί όπως στις όλες άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια», ανέφερε επίσης.

Τα οικονομικά στοιχεία της επίτευξης των στόχων σημαντικά εργαλεία διαπραγμάτευσης στα χέρια της κυβέρνησης

 «Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο» ξεκαθάρισε ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνοντας ότι «η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κλείσει το πρόγραμμα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Τα μέτρα για το 2019 - 2020 στηρίχθηκαν σε ένα ανορθολογικό αίτημα του ΔΝΤ που ήδη τα οικονομικά στοιχεία έχουν αποδείξει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  Προφανώς το αίτημα αυτό είχε υποστηρικτές και μέσα στη χώρα όταν ένα μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης και μερίδα των ΜΜΕ έλεγαν ότι τα μέτρα δεν αρκούν  και θα έρθουν οι κόφτες παρέχοντας νομιμοποίηση σε αυτό το αίτημα».

Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει όπλα και εργαλεία με βασικότερο όλων τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είχε δίκιο όταν έλεγε ότι θα πιαστούν οι στόχοι. Έχει, λοιπόν, τα εργαλεία να διεκδικήσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.  «Η εμπειρία από την εμπλοκή του ΔΝΤ είναι μόνο αρνητική» πρόσθεσε.

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)