to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 11.01.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: «Με την παρέμβασή του, ο κ. Ντογιάκος αμφισβητεί το Σύνταγμα και τη λειτουργία της ΑΔΑΕ»

«Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τον θεσμικό ρόλο τους, όπως είναι ο κ. Ράμμος. Αντίθετα, ο κ. Ντογιάκος δεν τιμά το ρόλο του» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV»


Για παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, η οποία καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία της ΑΔΑΕ, ενώ επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη της, έκανε λόγο ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV».

«Ας θέσουμε αρχικά το εξής ερώτημα. Είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου να μάθουμε αν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κεντρικά πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι, αν ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και με ποια αιτιολογία; Προφανώς αυτά πρέπει να απαντηθούν», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Ντογιάκος, επομένως, με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθεί. Αντίθετα, ασχολείται με το να αμφισβητήσει, ουσιαστικά, το ίδιο το Σύνταγμα και τη λειτουργία της ΑΔΑΕ», υπογράμμισε.

«Ο κ. Ντογιάκος είπε ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η ΑΔΑΕ, δεν έχει την ευθύνη για να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και προσπαθεί να ερμηνεύσει το Σύνταγμα με βάση ένα νόμο. Το Σύνταγμα όμως είναι πάνω από το νόμο και το Σύνταγμα καθορίζει το ρόλο της ΑΔΑΕ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι ήταν απαράδεκτη η εκτόξευση απειλών προς την ΑΔΑΕ από πλευράς του κ. Ντογιάκου.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, απευθυνόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «η απόφαση της ΑΔΑΕ να ξεκινήσει έλεγχο για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις εταιρείες τηλεφωνίας, ήρθε μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να γνωστοποιηθεί εάν συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ». «Επομένως, χθες ο Αλέξης Τσίπρας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Ντογιάκο, ότι αν θεωρεί παράνομη αυτή τη διαδικασία, τότε πρέπει να ελεγχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας», σημείωσε.

«Ο κ. Ντογιάκος είναι ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης. Και οι λειτουργοί πάντα κρίνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τον θεσμικό ρόλο τους, όπως είναι ο κ. Ράμμος. Αντίθετα, ο κ. Ντογιάκος δεν τιμά το ρόλο του», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της κυβέρνησης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με τις παρακολουθήσεις, ανέφερε: «πρέπει τότε να μας πουν ποιος είναι ο υπεύθυνος». «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, μίλησε για ρυπαρά δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ. Αυτά τα δίκτυα πρέπει να έρθουν στο φως. Αν παραδεχτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ λειτουργεί ένα παράκεντρο, τότε η εθνική ασφάλεια έχει γίνει “σουρωτήρι Από τη στιγμή που δεν έχουμε δει κανένα τέτοιο δίκτυο να έρχεται στο φως, είναι φανερό ότι αυτό το δίκτυο πίσω από τις παρακολουθήσεις είναι ένα: το δίκτυο Μαξίμου, το δίκτυο Μητσοτάκη», τόνισε.

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σχολίασε: «είναι αντικειμενικό γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει για να προχωρήσει η έρευνα, ενώ έχει πιαστεί, σε μια σειρά από περιπτώσεις, να λέει ψέματα». «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν ξέρει ποιος έχει το Predator, τη στιγμή που η Intellexa έπαιρνε άδειες από το Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει εξαγωγή του Predator στο εξωτερικό. Για αυτό το ζήτημα, υπάρχει ΕΔΕ για τον κ. Σμυρλή, τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ και άνθρωπο του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο», πρόσθεσε.

«Μάλιστα, όπως μάθαμε χθες από τον ξένο Τύπο, στην Ελλάδα είχαμε εκπαίδευση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Μπαγκλαντές σε γνώση των ελληνικών αρχών. Άρα η χώρα μας έχει μετατραπεί σε διεθνές κέντρο ανομίας σε σχέση με αυτό το κατασκοπευτικό λογισμικό. Και φαίνεται από όλα αυτά ότι η δήλωση του κ. Μητσοτάκη πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα απαγορεύσει τα παράνομα λογισμικά ήταν μία φαντασμαγορική απάτη. Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έγινε… hub ανομίας», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά με την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ λόγω λήξης της θητείας τους και τη σχετική συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, επισήμανε: «από τη στιγμή που η ΑΔΑΕ είναι στη μέση μιας σειράς κρίσιμων ερευνών, πρέπει να δοθεί μια εύλογη παράταση στη θητεία αυτών των μελών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες». «Οποιαδήποτε προσπάθεια να αντικατασταθεί είτε ο κ. Ράμμος είτε κρίσιμα πρόσωπα που έχουν πάρει πάνω τους αυτές τις έρευνες, στην πραγματικότητα σημαίνει πάγωμα ερευνών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις μετεκλογικές εξελίξεις, τόνισε: «η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, η οποία αντικειμενικά θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας». «Για αυτόν το λόγο δίνουμε βάρος στο προγραμματικό πλαίσιο: δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, δίκαιη αύξηση του εισοδήματος σε μισθούς, συντάξεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια – στην Ευρώπη πληρώνουν 80 ευρώ τη μεγαβατώρα και εμείς είμαστε στα 240», σημείωσε.

«Προϋπόθεση για να συγκροτηθεί η προοδευτική κυβέρνηση είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις εκλογές», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)