to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 14.05.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να δυναμώσουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην ΕΡΤ1 (Βάλια Πετούρη)


Ως μία πρωτοπόρα διαδικασία που θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, χαρακτήρισε τις αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, απευθύνοντας παράλληλα μαζικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

«Η διαδικασία των εκλογών γίνεται σε 1.000 τμήματα πανελλαδικά, όποιος θέλει μπορεί να τα βρει στην ιστοσελίδα syriza.grκαι να δει το πιο κοντινό του τμήμα. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει αύριο σε ένα εκλογικό τμήμα και να ψηφίσει για την εκλογή του προέδρου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «για την Κεντρική Επιτροπή ψηφίζουν όλα τα μέλη του κόμματος που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου».

«Καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, να λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Εξηγώντας την άμεση σύνδεση που έχουν οι αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, τόνισε: «όποιος θυμάται την εικόνα της έναρξης του συνεδρίου με 10.000 ανθρώπους να παρακολουθούν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τα 5+1 σημεία και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης εκείνες τις μέρες, όποιος είδε το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο οι μισοί σύνεδροι μιλούσαν για το φόβο, όπως εκείνοι τον αντιλαμβάνονται, να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνουν το σήμα για πολιτικές εξελίξεις».

«Αυτή τη στιγμή, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας. Ο κόσμος θέλει να αλλάξουν τα πράγματα. Και εμείς λέμε κάτι απλό: όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πρέπει να πέφτει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Για αυτό το λόγο, το κρίσιμο για την αυριανή διαδικασία δεν είναι η αυτοαναφορικότητα, αλλά να οδηγήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Την τελευταία περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας γυρνά όλη την Ελλάδα και κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις, περιοδείες, έχει επαφή με την κοινωνία. Παντού υπάρχει ένα κλίμα τεράστιας συμμετοχής», επισήμανε. Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν υποεκτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αποτυπώνεται ξεκάθαρα η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε: «μπορεί και πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική κάλπη και αυτή μπορεί να είναι μόνο κυβέρνηση συνεργασίας». «Από την πλευρά μας, όλο αυτό το διάστημα μιλάμε προγραμματικά. Αναφερόμαστε στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στη ρύθμιση -με διαγραφή ενός μέρους- του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας που επιβαρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφερόμαστε σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», σημείωσε. «Σε αυτό το κάλεσμα για προγραμματική συζήτηση», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν κάποιον που θα προτιμήσει να μην λάβει μέρος σε μια κυβέρνηση που θα διώξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή θα έχει άλλες ιεραρχήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)