to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 07.01.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η τιμή του φυσικού αερίου πέφτει, η αισχροκέρδεια με υπογραφή Μητσοτάκη παραμένει

«Και όσο οι συμπολίτες μας μετράνε το τελευταίο ευρώ, κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο κ. Χειμάρας ή ο κ. Πάτσης κάνουν κανονικό πλιάτσικο στη χώρα. Τα χρήματα που πήραν από δημόσιες συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις πρέπει να επιστραφούν», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση


Για «αισχροκέρδεια» και «λεηλασία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μιλώντας στον ρ/στ ΕΡΤ3 102FM, καλώντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία των εκλογών, στις οποίες ο στόχος είναι  «η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη».

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική διότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν επιστρέψει στα προ της ρωσικής εισβολής επίπεδα».

«Αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρική», όπως είπε. «Πληρώνουμε 230 ευρώ τη μεγαβατώρα, όταν η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι κάτω από 30 ευρώ. Η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο είναι στα 85 ευρώ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια Μητσοτάκη ξεκάθαρα», τόνισε.

«Και όσο οι συμπολίτες μας μετράνε το τελευταίο ευρώ, κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο κ. Χειμάρας ή ο κ. Πάτσης κάνουν κανονικό πλιάτσικο στη χώρα. Τα χρήματα που πήραν από δημόσιες συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις πρέπει να επιστραφούν», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε τα βασικά για την ενίσχυση των πολιτών και της οικονομίας. Είχαμε αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ 4 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, και όχι γιατί οι πολίτες κατανάλωσαν περισσότερο, αλλά γιατί πληρώνουν περισσότερο τη στιγμή που η κατανάλωση πέφτει», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, και τόνισε: «Εμείς λέμε ότι απαιτείται μια δίκαιη ρύθμιση για το πανδημικό χρέος, με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή ενός μέρους του, ένα πλαίσιο προστασίας της 1η κατοικίας, μια δίκαιη αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ και αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που είναι παγωμένοι στις περικοπές».

Επιπλέον δήλωσε: «Και ακόμη απαιτείται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για να αποκτήσουμε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο στην αγορά εργασίας, προς όφελος και των νέων ανθρώπων -και όχι ενός βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας. Απαιτούνται αυξήσεις στις συντάξεις, και να δοθούν και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους για τις περικοπές του 2010-2014, μείωση του ΦΠΑ, του ΕΦΚ και πλαφόν στο ρεύμα. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε οι πάροχοι είχαν περιθώριο κέρδους 166%. Αυτό είναι κανονική λεηλασία, με υπογραφή Μητσοτάκη. Οι πάροχοι πήραν 8 δισ. ευρώ επιδοτήσεις, ενώ με λιγότερα από 400 εκ. θα μπορούσε το κράτος να έχει μια δημόσια ΔΕΗ και με αυτή να ρυθμίζει την αγορά ενέργειας».

«Εμείς θα επιμείνουμε στις προγραμματικές μας θέσεις και στη θέση μας ότι η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Βασική προϋπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα για να μπορεί να σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία. Το κόμμα μας είναι ανοικτό για κάθε δημοκρατικό Έλληνα πολίτη και σε αυτούς απευθυνόμαστε συγκεκριμένα, προγραμματικά, κοιτώντας το αύριο», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, και τόνισε: «Η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να δείξει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, για μια χώρα με δικαιοσύνη, για μια χώρα στην οποία η δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια και κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Μια κυβέρνηση που δεν σέβεται το κράτος δικαίου είναι μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για το αν οι πολίτες μπορούν να βγάλουν το μήνα. Εξάλλου, να θυμίσω ότι και οι παρακολουθήσεις, όπως στην περίπτωση του κ. Χατζηδάκη, συνδέονται στενά με οικονομικά ζητήματα».

«Πρέπει άμεσα να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών και να σταματήσει το παιχνιδάκι με τις διαρροές για να υπάρχει και αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)