to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 18.06.2019

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η στάση της ΝΔ συνιστά κάλυψη της αδήλωτης εργασίας και του τραμπουκισμού εις βάρος επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Στο θέμα του περιστατικού με το στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, Κ. Τρομπούκη, επανέρχεται με δήλωσή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας: «Η απάντηση που δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση από τη ΝΔ, ήταν τελικά η κάλυψη της εργοδοτικής παραβατικότητας, της αδήλωτης εργασίας, της παρεμπόδισης ελέγχων και του τραμπουκισμού σε βάρος επιθεωρητή του ΣΕΠΕ»


«Η ΝΔ επί ημέρες απέφευγε να τοποθετηθεί για το απαράδεκτο περιστατικό στη Χίο, με πρωταγωνιστή το πολιτικό στέλεχός της, Κωνσταντίνο Τρομπούκη. Τη σιωπή αυτή 'έσπασε' η κάλυψη που παρείχε στον κ. Τρομπούκη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ», αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλυψε πλήρως τον κ. Τρομπούκη, ο οποίος επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ που διενεργούσε έλεγχο στην επιχείρησή του, τον απείλησε, τον εξύβρισε και εκσφενδόνισε αντικείμενο εναντίον του. Η κ. Ζαχαράκη υποστήριξε πλήρως όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τρομπούκης, ότι δηλαδή η αδήλωτη εργαζόμενη στην επιχείρηση του ήταν ασφαλισμένη με εργόσημο. Θα έπρεπε να γνωρίζει όμως ότι δεν προβλέπεται ασφάλιση με εργόσημο για εργασία σε επιχείρηση. Το εργόσημο ισχύει μόνο για οικιακή εργασία», σημειώνει ο Ν. Ηλιόπουλος, που διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας αλλά και, νωρίτερα, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, «δεν έχουμε όμως προφανώς ένα τυχαίο λάθος. Το εργόσημο, ακριβώς επειδή μπορεί να εκδοθεί και μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου, χρησιμοποιείται για να θολώσει τα νερά σε σχέση με το τι πραγματικά συνέβη, δηλαδή ότι η εργαζόμενη ήταν αδήλωτη και γι' αυτό θα επιβληθούν κυρώσεις από το ΣΕΠΕ. Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ο ελεγκτής μπήκε σε μία επιχείρηση εκτός ωραρίου λειτουργίας, όμως δεν γνωρίζει ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται με ραντεβού και η απασχόληση εκτός ωραρίου λειτουργίας κάθε άλλο παρά αποτελεί άλλοθι για τους παραβατικούς εργοδότες. Για την ιστορία, ο έλεγχος ξεκίνησε στις 3:55 μ.μ. και στην επιχείρηση υπήρχε δηλωμένη άλλη εργαζόμενη με ωράριο 8 π.μ. ως 4 μ.μ.. Άρα ο έλεγχος ξεκίνησε εντός ωραρίου και διακόπηκε λόγω της επίθεση στον επιθεωρητή».

Και, στο πολιτικό «δια ταύτα» της δήλωσής του στο Πρακτορείο, ο κ. Ηλιόπουλος λέει πως «καλέσαμε τη ΝΔ από την πρώτη στιγμή να τοποθετηθεί για το περιστατικό και η απάντηση που δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν τελικά η κάλυψη της εργοδοτικής παραβατικότητας, της αδήλωτης εργασίας, της παρεμπόδισης ελέγχων και του τραμπουκισμού σε βάρος επιθεωρητή του ΣΕΠΕ. Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, μόνο τυχαίες δεν ήταν, και θυμίζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ ως μίας κυβέρνησης που απαξίωσε την Επιθεώρηση Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη στάση της ΝΔ, να την καταδικάσουν και να απορρίψουν το μέλλον που επιφυλάσσει για την εργασία στη χώρα μας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού, απέδειξε ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος για την ανάπτυξη. Αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ηλιόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)