to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:48 | 28.08.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η ΝΔ υπέγραψε ήδη «πατριωτικό μνημόνιο» και εκτελεί... παραγγελίες του ΣΕΒ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη


Μία εβδομάδα χρειάστηκε για να είναι μια χαρά η Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα ο Κουμουτσάκος λέει ότι φταίνε γεωπολιτικοί λόγοι για τις προσφυγικές ροές, πολύ γρήγορα θα δει ότι στην ασφαλή Ελλάδα ούτε στην εγκληματικότητα δεν θα μπορεί να κάνει... θαύματα, από αυτό το αδιέξοδο η ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. Υπογράμμισε εξάλλου ότι το δήθεν επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έτρεχε στο παρά... δέκα να εκτελέσει τις παραγγελίες του ΣΕΒ στα εργασιακά, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι πολιτικοί απατεώνες και είναι αδίστακτοι».

Για το «πογκρόμ» της ΕΛΑΣ κατά μητέρων και παιδιών προσφύγων στα Εξάρχεια και την επιστροφή της «ασφάλειας» στην επικαιρότητα, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης στο Δήμο Αθηναίων κ. Ηλιόπουλος σημείωσε αρχικά ότι «η λέξη "ασφάλεια" είναι πολύ σοβαρή για να την χαρίζουμε στην Δεξιά, η ασφάλεια είναι δικαίωμα και όταν μένεις σε αυτή την πόλη θέλεις να έχει το δικαίωμα να νιώθεις ασφαλής, να μην αισθάνεσαι φοβισμένος στην πόλη σου ... η χθεσινή δράση δεν είχε καμία σχέση με την ασφάλεια, παρότι έτσι παρουσιάστηκε και σχεδιάστηκε ... το πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι πρόβλημα οργανωμένου εγκλήματος ... για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολύ σοβαρές κινήσεις, τις επιχειρήσεις με τον κ. Τόσκα και περισσότερους από 100 συλληφθέντες που έχουν πάει στην Δικαιοσύνη για ναρκωτικά, οπλοκατοχή, κτλ.». 

«Χθες είδαμε μία φιέστα "σπάμε το άβατο, σπάμε την ανομία" και απλώς κυνήγησαν μάνες και παιδιά ... ακόμη περιμένουμε να μάθουμε πόσοι είναι συλληφθέντες, ποιοι έχουν χαρτιά, ποιοι δεν έχουν, ποια είναι η κατάστασή τους. Είναι τόσο μεγάλο φιάσκο η συγκεκριμένη επιχείρηση όπως σχεδιάστηκε, ώστε ξεκίνησε ήδη η διαχείριση της ζημιάς, ότι "δεν ήταν καλές οι συνθήκες, πήγαμε να τους πάμε σε καλύτερες", κτλ.», προσέθεσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε επίσης «το αδιέξοδο της κυβέρνησης … προεκλογικά υπήρχαν δύο-τρεις βασικοί άξονες στον λόγο της Νέας Δημοκρατίας: Ανάπτυξη, Επενδύσεις, Ασφάλεια … ένας καλόπιστος αναγνώστης π.χ. της Καθημερινής θα πίστευε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πιάσει 4% ανάπτυξη όταν η οικονομική κατάσταση παγκοσμίως είναι αυτή που είναι; Νομίζω όχι … γι’ αυτό, τις τελευταίες δέκα ημέρες ο κυβερνητικός λόγος έχει διολισθήσει στο “νόμος και τάξη, νόμος και τάξη, νόμος και τάξη” … ποντάρουν εκεί γιατί στην οικονομία δεν μπορούν να κάνουν αυτά που έλεγαν». 

«Η ΝΔ έχει υπογράψει πολύ γρήγορα «πατριωτικό μνημόνιο” στα δικά της μέτωπα … μέσα σε μία εβδομάδα, μία χαρά η Συμφωνία των Πρεσπών … ο Κουμουτσάκος λέει “γεωπολιτικοί οι λόγοι για τις προσφυγικές ροές” … πολύ γρήγορα θα δει ότι και στα ζητήματα της εγκληματικότητας δεν θα μπορεί να κάνει θαύματα, υπό την έννοια ότι η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπάρχουν περιοχές με πρόβλημα, αλλά είμαστε χώρα με ασφάλεια, αλλιώς δεν θα ήταν από τους κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς … είναι ένα αδιέξοδο από το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην άμεση επίθεση της νέας κυβέρνησης στα εργασιακά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «νευριάζω πάρα πολύ όταν ο αντίπαλος διεκδικεί για τον εαυτό του ότι είναι σοβαρός στα τεχνοκρατικά και την αποτελεσματικότητα … τον κ. Σκέρτσο από τον ΣΕΒ που ανέλαβε συντονιστής του κυβερνητικού έργου τον είχα απέναντί μου σε όλες τις συζητήσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά, π.χ. στις αλλαγές για την ψηφιακή καταγραφή των υπερωριών … που όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι οι μεγάλοι εργοδότες, οι τράπεζες, κλέβουν … όταν πήγαμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, η τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου ήταν ανοιχτά υπέρ της παρανομίας … οι άνθρωποι που μας έχουν ζαλίσει τόσο πολύ με τον νόμο και την τάξη, δεν έχουν πρόβλημα με τον νόμο, αρκεί να τον παραβιάζουν οι δικοί τους άνθρωποι και τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θύμισε μάλιστα την τροπολογία για την κατάργηση της αιτιολόγησης απόλυσης δέκα λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για Καλοκαίρι «και δεν ντρέπονται να μιλούν για επιτελικό κράτος, έκανε παραγγελία ο ΣΕΒ και την επόμενη ημέρα ξεψηφίζουν τροπολογία που είχε ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία», όπως τόνισε. «Είναι πολιτικοί απατεώνες και είναι αδίστακτοι … στο ζήτημα των εργασιακών αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ποτέ δεν υπήρξε μνημονιακό πλαίσιο ούτε κόντρα ούτε διαπραγμάτευση. Αυτά πίστευαν και εφάρμοσαν με χαρά … ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε με αίμα για να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις που οι άλλοι καταργούσαν πανηγυρίζοντας ότι απελευθερώνουν την εργασία…».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος σημείωσε ότι «πάντα η Αριστερά είχε πολιτική συμμαχιών, κάνει επιλογές που σε βάθος χρόνου βγαίνουν ή δεν βγαίνουν ... Είναι δείγμα ηγεμονίας, δείγμα αυτοπεποίθησης, να μην φοβάσαι τις συμμαχίες … ακόμη περισσότερο όταν είσαι σε περιόδους κρίσης για το πολιτικό σύστημα … κόσμος αναθεωρεί, επιλέγει άλλες συμμαχίες … η Αριστερά πρέπει να μπει μπροστά, δεν έχει να φοβηθεί από τέτοιες συμμαχίες ... Το πιο δύσκολο είναι το δικό σου προγραμματικό πλαίσιο, με αυτό πρέπει να αναμετρηθούμε, όπως και την δική μας κυβερνητική εμπειρία, που δεν είχαμε ως το 2015 … είναι τεράστιο εργαλείο στο βαθμό που θα την αξιολογήσουμε χωρίς εσωκομματικά γυαλιά και συμπάθειες, αλλά να δούμε τι δούλεψε και τι δεν δούλεψε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα σχήμα όπου οι οργανώσεις της Αριστεράς είναι “φρούρια” που κατέχουν την αλήθεια … και θα έρθει κάποιος εξωτερικά να μας αλλοιώσει και θα ενσωματωθούμε, δεν δουλεύει … έχουμε δει άπειρες περιπτώσεις όπου πολύ σκληρά κομμουνιστικά κόμματα και ηγεσίες ενσωματώθηκαν μία χαρά και τα έκαναν όλα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο … υπάρχουν και πολλοί τρόποι ενσωμάτωσης, ένας είναι να αποδέχεσαι το ρόλο που το σύστημα ανέχεται να παίζεις … να πεις ότι θα είμαι Αριστερά του 5%-10% ό,τι και να γίνει, αυτός είναι ο ρόλος μου, με τα επαγγελματικά μου στελέχη, δεν με αφορά το ένα ή το άλλο, η δουλειά μου είναι να λέω την “αλήθεια” και όποιος την κατάλαβε την κατάλαβε … αυτό για ‘μένα δεν είναι πολιτική … δεν υπάρχει ζωντανό πολιτικό σχέδιο χωρίς κινδύνους … η ενσωμάτωση είναι πάντα κίνδυνος, αλλά ζωντανό πολιτικό σχέδιο είναι να αμφισβητείς το ρόλο που σου έχουν δώσει».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)