to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 13.12.2018

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει και να συνομιλεί με το εργατικό κίνημα

Τι τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας στον χαιρετισμό του στο 28ο Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας


O Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό στο 28ο Πανελλαδικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.).

Ο κ. Ηλιόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την πρόσκλησή τους, σημείωσε πως «στη δική μας αντίληψη, η οργάνωση και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων αποτελούν οργανικό κομμάτι της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει και να συνομιλεί με το εργατικό κίνημα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η λήξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, αλλά, αντίθετα, ορίζει ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων στη χάραξη πολιτικής, εντός ενός πλαισίου ανάκτησης βαθμών ελευθερίας. Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η κατάργηση του μέτρου για τη μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, αποτελούν απόδειξη του συγκεκριμένου επιχειρήματος».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα οργάνωσης της εργασίας αποδείχτηκε όχι μόνο κοινωνικά άδικο, αλλά και οικονομικά αναποτελεσματικό. Για εμάς, η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από την προστασία της εργασίας, με τρόπο τέτοιο ώστε η τελευταία να θεωρείται προϋπόθεση για την ανάπτυξη και όχι αποτέλεσμά της».

Όσον αφορά την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, σε συνδυασμό με την παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «είναι λάθος της ΓΣΕΕ που δεν έρχεται στον διάλογο και αφήνει μόνο τη μεριά των εργοδοτών στο τραπέζι της συζήτησης. Άλλωστε η δική μας πρόταση για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει την κατοχύρωση στο Σύνταγμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και παράλληλα τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέσα από τον κοινωνικό διάλογο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)