to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 07.09.2021

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά έχει πετύχει πλήρως στο να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά έχει πετύχει πλήρως στο να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα -από τον ΣΕΒ μέχρι τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κολέγια», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.


Σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως στο ρεύμα αλλά και τα τρόφιμα, ο Ν. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ανασφάλεια στην κοινωνία και για το οποίο η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα». «Δυστυχώς στη ΝΔ μιλούν διαρκώς για την αυτορύθμιση της αγοράς, αλλά ξεχνούν τη δημοκρατική βούληση της πολιτικής. Να θυμίσω μόνο ότι σε δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να μην υπάρξει αύξηση στο ρεύμα ούτε ένα ευρώ», τόνισε και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιθέτως, εφαρμόζοντας πλήρως μια μεθοδολογία νεοφιλελεύθερης λεηλασίας, αύξησε τις τιμές του ρεύματος ήδη από το 2019. Ταυτόχρονα αύξησε τα διοικητικά στελέχη και σχεδόν πενταπλασίασε το μισθό του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ στα 350 χιλ. ευρώ το χρόνο».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί πλήρως για το λαϊκό εισόδημα. Διαφορετικά θα είχε αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ», είπε. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το λαϊκό εισόδημα: νομοθέτησε τα απλήρωτα 10ωρα, άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός των ΑΕΙ για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά κολέγια, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ που εν μέσω πανδημίας λειτουργεί μονοθεματικά εξωθώντας τους πολίτες σε ιδιωτικές κλινικές», προσέθεσε.

Καταγγέλλοντας τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηλίτευσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ειδικότερα για τη διαχείριση της πανδημίας: «Η Χώρα μπαίνει ανοχύρωτη στο νέο κύμα της πανδημίας. Η εγκληματική πολιτική της θα φέρει το σύνολο της κοινωνίας μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο νέος υπουργός Υγείας σήμερα με την πρώτη του απόφαση φρόντισε να βάλει κατευθείαν τους ιδιώτες στο ΕΣΥ και πριν ενάμιση μήνα δήλωνε ότι δεν είναι δική του δουλειά να πείσει τους πολίτες για τους εμβολιασμούς. Έχει, δηλαδή, η κυβέρνηση ως υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο, τον κ. Πλεύρη που υποστηρίζει ότι δεν θα δώσουν τη μάχη για τον εμβολιασμό, μετακυλώντας τις ευθύνες τις αποτυχίας στην κοινωνία. Όταν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 έχουμε 27% ανεμβολίαστους η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Την ίδια ώρα η κα Κεραμέως ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με 25 παιδιά ανά τμήμα, λέγοντας ότι θα κλείνουν τα τμήματα μόνο με κρούσματα στο 50%+1!. Μιλάμε για εγκληματικές επιλογές τις οποίες θα πληρώσει το σύνολο τις κοινωνίας».

Ο Ν. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε στο σημείο αυτό ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει καθολικά τους εμβολιασμούς από την πρώτη στιγμή και είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν δέχεται ως ποινή την απόλυση ή την αναστολή εργασίας».

Σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη υπογράμμισε: «Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά η πολιτική που ασκείται. Στο συγκεκριμένο υπουργείο το κρίσιμο είναι η πρόληψη. Και με την πολιτική της ΝΔ κρίσιμα εργαλεία πρόληψης έχουν ακυρωθεί», είπε.

«Η χώρα έχασε στις πυρκαγιές πάνω από 1,2 εκατ. στρέματα καμμένης γης. Οι καμμένες εκτάσεις δεν αυξήθηκαν 450%. Άλλη μια αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα. Όταν μιλάμε για πρόληψη πρέπει να μιλάμε και για δασικούς χάρτες, το σύνολο των οποίων κατήργησε η ΝΔ κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη. Ακόμη κατήργησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας με τους 5.066 εργαζομένους. Φαίνεται πως όταν η ΝΔ μιλούσε προεκλογικά για ασφάλεια εννοούσε καταστολή», είπε. Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αγνοήθηκε πλήρως το πόρισμα Γκλοντάμερ για την αναδιοργάνωση των  δομών πολιτικής προστασίας, και υπογράμμισε πως «για τις αρνητικές επιλογές στα ζητήματα της πρόληψης ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)