to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 28.09.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης «αποκλειστικός υποκινητής» των καταλήψεων

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ


«Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ρ./στ. «Κανάλι Ένα» 90.4 FM, ασκώντας σφοδρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ», με τρόπο όμως που δε θα αντιμετωπίζει την πανδημία «ως ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν οι κλινικάρχες, όπως γίνεται με το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης από τα 800 στα 1.600 ευρώ». Ακόμα, επισήμανε ότι «χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα τεστ με δημόσια κάλυψη», τονίζοντας ότι «δε γίνεται το οικονομικό βάρος για τη διενέργεια τεστ να πέφτει στις πλάτες των πολιτών, όπως γίνεται στα σχολεία, στα οποία η ίδια η οικογένεια κάθε μαθητή επιφορτίζεται με την ευθύνη του τεστ, όταν εμφανίζονται κρούσματα». Τάχθηκε υπέρ της διατίμησης της μάσκας ως «αυτονόητο μέτρο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί το μέσο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει ‘εμβόλιο πριν το εμβόλιο’ να το αφήνει να ρυθμίζεται με τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης».

«Η κα Κεραμέως είχε  όλο το χρονικό διάστημα να μειώσει τους μαθητές στις τάξεις και να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αντίθετα, τα σχολεία άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και με 20.000 λιγότερους αναπληρωτές απ’ ότι πέρσι», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για «εγκληματική πολιτική». «Οι καταλήψεις είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων είναι κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας συνολικά».

«Το χειρότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν τα περίπτερα και τα mini market να κλείνουν στις 12 το βράδυ για να αποτραπεί ο συνωστισμός και την ίδια στιγμή το πρωί οι πολίτες να στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς, που μετατρέπονται πλέον σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού». Αναφερθείς, δε, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι φέτος εργάζονται σε αυτό 5.000 λιγότερα άτομα σε σχέση με πέρσι καθώς και ότι «σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε σε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού».

Όσον αφορά τις συμφωνίες συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τόνισε πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να τις φέρει για κύρωση στη Βουλή, γιατί αντιμετωπίζει ζητήματα εσωτερικής πειθαρχίας». «Πρέπει όμως να ψηφιστούν με ονομαστική ψηφοφορία», είπε, «για να καταρρεύσει η προεκλογική πολιτική απάτη που έστησε η Νέα Δημοκρατία, γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτέλεσε μία σημαντική διπλωματική ήττα του Ερντογάν».

Τέλος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «υπήρξε πολύς κόσμος στη Δυτική Αττική που δεν πήρε την ενημέρωση από την πολιτική προστασία, οπότε εδώ προκύπτει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον κ. Χαρδαλιά». «Μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο κάηκαν 14 εργοστάσια ανακύκλωσης», σημείωσε, ενώ άσκησε κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να στρέψει τη διαχείριση απορριμμάτων στο μοντέλο της καύσης. «Πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν χρηματοδοτούνται τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)