to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 17.02.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η δήλωση Μπογδάνου αναδεικνύει τις συνδέσεις της ΝΔ με την άκρα δεξιά

«Δυνατή η altright μέσα στην ΝΔ»


Τη σύνδεση της ΝΔ με τις ακροδεξιές δυνάμεις κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή "Kontra24".  "Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού", δήλωσε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει την αποκάλυψη του βουλευτή Κ. Μπογδάνου νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ότι με τη συγκατάθεση του κ. Γεραπετρίτη βρέθηκε στην πλατείαΒικτωρίας μαζί με τον Η. Κασιδιάρη και μέλη της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση ακροδεξιών.  "Η δήλωση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που βρέθηκαν πλάι πλάι".

Στο μεταξύ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που "κάνει τα πάντα για να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού λαού, να σπαταλάει δημόσιο χρήμα και την ίδια στιγμή να καταλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα". "Ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολύ σύντομα θα ξαναείναι εκεί που πρέπει η ΝΔ, στη θέση της αντιπολίτευσης", τόνισε.

"Δυστυχώς τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει αν μπορεί ο κόσμος να πληρώσει τους λογαριασμούς, αλλά μόνο πότε θα κάνουμε εκλογές, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Οικονόμου! Έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία, όσα υποσχέθηκαν για τους φόρους είναι 3 μήνες σούπερ-μάρκετ και 2 λογαριασμοί ρεύματος για τους πολίτες, και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα", δήλωσε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: "Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι σε όλους τους τομείς ένα πρόγραμμα λεηλασίας. Και στους μισθούς, και στις συντάξεις, και στον ΕΦΚΑ και στη ΔΕΗ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ παίρνει 360 χιλιάρικα το χρόνο, μισθό έξι φορές πάνω από τον προηγούμενο. Η ΔΕΗ το 2019 είχε 7 Γενικές διευθύνσεις τις έκαναν 15, είχε 27 Διευθυντές έκαναν 105 και από 60 βοηθούς διευθυντών πήγαν στους 250. Λεηλατούν το δημόσιο χρήμα σαν να μην υπάρχει αύριο!".

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ δήλωσε: "Αν τους ένοιαζε τόσο πολύ το πώς θα βγουν οι συντάξεις, δεν θα έδιωχναν τους 800 νέους επιστήμονες από τον ΕΦΚΑ που έβγαζαν τις συντάξεις και είχαν μπει με κριτήρια ΑΣΕΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλουν τα goldenboys με τους μισθούς των 8.000 ευρώ. Αλήθεια όταν το 2014 όταν άφηνε 400 χιλιάδες απλήρωτες συντάξεις η ΝΔ είχε συγκινηθεί;".

Συνδέοντας το θέμα των συντάξεων με το ζήτημα της ακρίβειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε: "Τρία χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνουν περικοπές 2,5 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Το 2019 ψηφισαμε την επαναφορά μέρουςτης 13ης σύνταξης, που σήμαινε 850 εκατ. Ευρώ ετήσια δαπάνη και το είχε υπερψηφίσει η ΝΔ. Όμως τρία χρόνια τώρα την έκοψε. Ακόμη ανακοίνωσε η κυβέρνηση 350 εκατ. ευρώ μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αλλά παίρνει πίσω 400 εκατ. ευρώ από τη φορολογία των αναδρομικών των συνταξιούχων!".

Επισήμανε, δε, πως "η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη με χαμηλότερο βασικό μισθό από το 2010". "Εμείς λέμε ότι πρέπει να αυξηθεί τώρα, που δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους -όχι το Μάιο. Αν αυξανόταν ο μισθός και η ύφεση θα είχε βελτιωθεί, και η ανεργία, και η κατανάλωση, και οι μικρομεσαίοι θα ήταν σε καλύτερη θέση", σημείωσε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι "το 2012, μείωσε κατά 23% σε ένα βράδυ τον βασικό μισθό, θέσπισε το ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό για τους κάτω των 25". "Όλα αυτά τα κατάργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, αύξησε τον μισθό κατά 11% και κατάργησε τον υποκατώτατο. Η ΝΔ μετά από 3 χρόνια παγωμένου κατώτατου μισθού έδωσε μια αύξηση-ανέκδοτο 2% όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 6,2%!" σημείωσε.

"Και όσον αφορά στο ρεύμα, οι αυξήσεις έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι δική τους ευθύνη. Φρόντισαν να υπάρχει καρτέλ στην αγορά ενέργειας και να έχουμε λογαριασμούς 3 και 4 φορές επάνω. Έλεγαν ότι οι αυξήσεις που θα έρθουν θα είναι 2 με 3 ευρώ. Τα ίδια λένε και για την ακρίβεια, ότι όπου να 'ναι τελειώνει, ενώ οι διεθνείς αναλύσεις λένε ακριβώς το αντίθετο!", τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για "ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους". "Αν απέναντι σε ένα έκτακτο φαινόμενο όπως η πανδημία δεν χρησιμοποιείς έκτακτα εργαλεία υπάρχει πρόβλημα. Το δημόσιο δεν θα εισπράξει τίποτα από μια επιχείρηση που θα κλείσει, με το να ρυθμιστεί το χρέος όμως και οι επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές, και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί και οι θέσεις εργασίας θα σωθούν", δήλωσε.

Για την πορεία της πανδημίας ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε: "Με βάση την επίσημη μελέτη των κκ Τσιόδρα και Λύτρα το 38,5% των απωλειών θα είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά η κυβέρνηση δεν πιστεύει στο ΕΣΥ. Μειώνει τους πόρους στο ΕΣΥ, το οποίο λειτουργεί εν μέσω πανδημίας με 2,500 λιγότερους εργαζόμενους. Το ποσοστό των θανάτων εντός ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι 62,5% , ενώ στην ΕΕ 25%-35%. Η κυβέρνηση είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)