to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 08.11.2019

Κοινωνία

Ν. Ηλιόπουλος για την αναπαράσταση του περιστατικού στο ΑΠΘ από το πάνελ του Λιάγκα: Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει «πλάκα»

Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με όρους αστείου ή να κανονικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές, σχολιάζει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, «δείχνοντας» την ιδιαίτερη ενόχλησή του για το σχόλιο της δημοτικής επίσης συμβούλου του Κ. Μπακογιάννη, Κατερίνας Γκαγκάκη.



«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει "πλάκα" ούτε προσφέρεται για να κάνουμε αστεία», ήταν το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου σχετικά με το περιστατικό με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη φοιτήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντός της βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται πως αναπαράσταση του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ έκανε το πάνελ της εκπομπής του Λιάγκα, όπου πέρα από τον γνωστό και μη εξαιρετέο για τα σχετική του αδράνεια σε θέματα σεξισμού παρουσιαστή, στο «δρώμενο» συμμετείχαν και οι γυναίκες του πάνελ.

Δυστυχώς, ανάμεσά τους βρέθηκε και η σχολιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ επίσης είναι πρόεδρος στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο σχολιασμός αυτός έκανε τον γύρο του διαδικτύο και επικρίθηκε σκληρά από πολλούς χρήστες, αναγκάζονται σήμερα την εκπομπή να επανέλθει στο θέμα ζητώντας δημόσια συγνώμη.

Σχετικά με τον σχολιασμό αυτόν ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε: «Αυτό που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε ως κοινωνία απέναντι σε σεξιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με όρους αστείου ή να κανονικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές. Όσοι και όσες μάλιστα έχουν και μια παραπάνω θέση ευθύνης φέρουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ανάγκη καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων πρακτικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)