to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:53 | 30.12.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Έκαναν τη συμβολική κίνηση, ρουσφέτι – Μαζεύουν αστοχίες μόνο μετά από κοινωνική κατακραυγή

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και την εκπομπή «Allegro... μα με τρόπο» (Ευγενία Λουπάκη)


“Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εμβόλιο ως ευκαιρία φωτογράφισης κυβερνητικών στελεχών”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και τη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη.

“Συμφωνούμε απόλυτα με την ανάγκη να δοθεί, συμβολικά, το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού”, επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος. “Ο συμβολισμός, όμως, τελειώνει με τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών. Από εκεί και πέρα ξεκινά το ρουσφέτι”, σημείωσε με νόημα.

“Μέσα σε μία ημέρα η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε προνόμιο. Αυτό που ξεκίνησε από μία λίστα 45 περίπου στελεχών έγινε λίστα 126 κυβερνητικών στελεχών”, υπογράμμισε, καταλογίζοντας υποκρισία στην κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να “αποδοκιμάσει σήμερα τους ανθρώπους του δικού του κυβερνητικού μηχανισμού, στους οποίους το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου είχε δώσει προηγουμένως το πράσινο φως να εμβολιαστούν”.

“Όπως έγινε και με την παροχή δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους, η εικόνα ενός πρωθυπουργού που έρχεται εκ των υστέρων να μαζεύει τα λάθη της κυβέρνησης πια δεν πείθει”, επισήμανε.

“Οι περισσότερες από αυτές τις κυβερνητικές αστοχίες, ξεκινάνε από κριτική των πολιτών, είναι γεγονότα που δεν αναδεικνύονται στα κυρίαρχα ΜΜΕ, όμως τα κυρίαρχα media έρχονται στη συνέχεια να δώσουν τα εύσημα στον πρωθυπουργό, επειδή έλυσε ένα θέμα που υποτίθεται ότι δεν υπήρχε!”, σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι στη διάρκεια της πανδημίας “η κυβέρνηση προσπαθεί με όρους αυταρχισμού να ελέγξει τα κανάλια της πληροφορίας”.

“Το σημαντικό βέβαια είναι ότι διάφορες αντικοινωνικές επιλογές της κυβέρνησης έχουν ανατραπεί, μετά από κοινωνική πίεση και με παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τέτοια παραδείγματα είναι ο νέος πτωχευτικός κώδικας, η εφαρμογή του οποίου πάγωσε, αλλά και η παροχή δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους που η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να καταργήσει και τελικά δεν το έκανε”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα το 80% των απωλειών που έχουμε είναι άτομα που δεν μπήκαν καν σε ΜΕΘ”, επισήμανε. “Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύει το σύστημα υγείας, αντί να προχωρεί σε μαζική διεξαγωγή δωρεάν τεστ στον πληθυσμό μέσω συνταγογράφησης, αντί να κάνει επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, φαίνεται να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια, δείχνει ότι έχουμε μια κυβέρνηση που όχι μόνο έχει χάσει κάθε έλεγχο αλλά είναι ένοχη για την πορεία της πανδημίας”, σημείωσε.

“Όσοι ποντάρουν, όμως, ότι ο φόβος για την πανδημία, ο φόβος του θανάτου, θα παγώσει κάθε φωνή αντίστασης μέσα στην κοινωνία, θα διαψευστούν. Η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες των τραγικών επιλογών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας”, τόνισε, τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και διεμήνυσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει έκφραση στις αγωνίες και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας, το δύσκολο χρόνο που έρχεται”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)