to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 31.01.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: «Έχουμε τον πιο αδίστακτο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης»

«Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρούς θεσμούς – Αντιμετωπίζουμε το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των σχέσεων της ΕΛΑΣ με την Greek Mafia», ανέφερε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον REAL FM


«Έχουμε τον πιο αδίστακτο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης», διεμήνυσε μιλώντας στον REAL FM ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Η ρίζα όλων των σκιών και του βούρκου στην υπόθεση των υποκλοπών ξεκινάει από τον κ. Μητσοτάκη και το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το σκάνδαλο», είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της ΕΥΠ και διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για καμία από τις υποθέσεις παρακολούθησης. Παρακολουθούνταν ο κ. Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Κύρτσος, οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου, Σταύρος Μαλιχούδης και Θανάσης Κουκάκης. Και επιπλέον η ηγεσία του στρατού και ο κ. Χατζηδάκης! Γιατί δεν θέλει να απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης ; Γιατί είναι ένοχος!», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, «ξεκάθαρα έχουμε τον πιο αδίστακτο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης». «Ο ίδιος έχει πει ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθεια. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος παραδέχεται την πολιτική του απομόνωση, δεν έχει με ποιον να συνεργαστεί. Εμείς παλεύουμε για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη.  Ήδη από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι διεκδικούμε την πρωτιά. Είναι κρίσιμο αυτό για τις εκλογές», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, απάντησε ότι «ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για συνεργασίες, δεν έχει δώσει καμία απάντηση η ΝΔ για τις κατηγορίες στον αρχηγό του τρίτου κόμματος». «Απλώς έδιωξε κάποιους για να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο σιωπής. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκάθαρα μιλήσει για "απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό" και στελέχη του ΠΑΣΟΚ το έχουν επαναφέρει, με τελευταίο τον κ. Γερουλάνο. Η κ. Τσαπανίδου είπε απλώς ότι είναι ανοικτό το ερώτημα για το αν οι κυβερνητικές συνεργασίες θα είναι συνεργασίες σύγκλισης ή απόπειρα εκβιασμού», σημείωσε.

Για τα ζητήματα της οικονομίας είπε: «Δεν έχουμε πουθενά στον κόσμο παράδειγμα όπου μπορούμε να έχουμε ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρούς θεσμούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Και το λέω αυτό διότι αντιμετωπίζουμε τα σκάνδαλα και των υποκλοπών, αλλά και της σχέσης της ΕΛΑΣ με την Greek Mafia για το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος λέει ότι δήθεν δεν ήξερε».

«Την ίδια στιγμή υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες ανησυχίας και για το εισόδημα, και για την ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας, και για το εμπορικό έλλειμμα που αγγίζει το 20% και θυμίζει τις μαύρες ημέρες της χρεοκοπίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί ένα μοντέλο διαλυμένης αγοράς εργασίας και διαλυμένων εργασιακών σχέσεων», συνέχισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Εμείς προτείνουμε αλλαγή μοντέλου, όπως τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, τη μείωση των ΕΦΚ, το πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας  στα οποία εν μέρει οφείλεται και ο πληθωρισμός στη χώρα μας και το λέει και ο ΟΟΣΑ. Και εξίσου κρίσιμη είναι η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, που αποτελεί θηλιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μάλιστα θα αντιμετωπίσουν και μια τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές», προσέθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)