to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 20.01.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Απόδειξη ενοχής της κυβέρνησης η άρνησή της να έρθει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

«Δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια γιατί το ρυπαρό δίκτυο είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», διεμήνυσε ο Ν. Ηλιόπουλο στον ρ/στ Real FM και στον τ/στ ΣΚΑΪ


«Απόδειξη ενοχής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» χαρακτήρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ «την άρνησή της να ενημερώσει τη βουλή η ΑΔΑΕ για τα πορίσματα των ερευνών της». «Ο κ. Ράμμος έχει τις αποδείξεις αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθουν στο φως», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του κόμματος, ζητώντας «επιτέλους να ονοματίσει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Οικονόμου το ρυπαρό δίκτυο που ισχυρίζονται ότι λειτούργησε μέσα στην ΕΥΠ».

«Δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια γιατί το ρυπαρό δίκτυο είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», διεμήνυσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργία της ΑΔΑΕ είναι να προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών. Αφού ολοκλήρωσε την έρευνα της, από την οποία προκύπτει ότι έξι σημαντικά πολιτικά πρόσωπα έχουν τεθεί σε καθεστώς άρσης απορρήτου από την ΕΥΠ, ήταν υποχρέωσή της να ζητήσει να ενημερώσει τη βουλή. Με έκπληξή μας βλέπουμε τον κ. Τασούλα να λέει ότι 'δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι' στη βουλή», δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Μα αν η ανεξάρτητη αρχή δεν ζητήσει να έρθει ενημερώσει τη βουλή, πώς θα προχωρήσει η διαδικασία;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Το ερώτημα είναι πολύ απλό. Θέλει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να έρθει ο κ. Ράμμος της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τους βουλευτές για τα πορίσματά της ή δεν θέλει;».

Ερωτηθείς για τα όσα ισχυρίστηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα για δήθεν 'σακούλες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ' απάντησε: «Το συγκεκριμένο έργο δεν θα κόψει εισιτήρια γιατί δεν έχει σενάριο με συνοχή. Ακούγαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να του βρει 3 εκατ. ευρώ για να πάρει άδεια. Αυτό κατέρρευσε και με βάση τον κ. Στουρνάρα και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τώρα ξαφνικά ακούμε ότι μια γραμματέας θυμήθηκε -κατόπιν εορτής- ότι ο κ. Καλογρίτσα είχε τόσα πολλά χρήματα που έδινε και στον ΣΥΡΙΖΑ! Και είπε ότι αυτά είναι με βάση την κρίση της χωρίς στοιχεία».

«Το πραγματικό σκάνδαλο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι τα στοιχεία του ΕΣΡ που δείχνουν ότι η ΝΔ έχει 61,7% τηλεοπτικό χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%.», είπε.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην χθεσινή κινητοποίηση στα Άνω Πατήσια όπου «μια μονογονεϊκή οικογένεια χάνει το σπίτι της για οφειλή μικρότερη από 1.000 ευρώ!». «Πρέπει να καταργηθεί ο πτωχευτικός νόμος Μητσοτάκη-Σταϊκούρα και να υπάρξει επαναφορά ενός πλαισίου προστασίας. Της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα πρέπει εδώ και τώρα να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και ο ΕΦΚ σε καύσιμα και αέριο και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Δεν γίνεται οι πάροχοι να είχαν μόνο τον Οκτώβρη περιθώρια κέρδους 166%. Αυτό είναι ληστεία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη».

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ακόμη ότι «ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπερνά το 15%». «Πρέπει να μπει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια άλλη πολιτική", είπε, η "οποία  ταυτόχρονα θα ρυθμίσει με 120 δόσεις και το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, με διαγραφή ενός μέρους του". "Τέλος, πολύ κρίσιμο είναι η δίκαιη αύξηση του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους», προσέθεσε.

Για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τη βουλή ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για πιο λόγο ο κ. Κασιδιάρης όλο αυτόν τον καιρό κάνει κανονικά προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές. Στα, δε, επεισόδια που έγιναν στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης αντί να μιλάει για νεοναζί η κυβέρνηση, μιλούσε για δύο άκρα. Σε κάθε περίπτωση, και μπορεί και πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να υπερασπιστεί η δημοκρατία τον εαυτό της. Η πρόταση που έχει σταλεί από την κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική. Εμείς θα επανέλθουμε με συγκεκριμένη πρόταση που θα βασίζεται στο Σύνταγμα ώστε να μην πέσει μετά και να κάνουμε ήρωα τον Ηλία Κασιδιάρη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)