to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 03.07.2020

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: «Θλιβερός o κ. Θεοχάρης, εκπρόσωπος μιας πολιτικής που βλάπτει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης»

«Θλιβερός και εκπρόσωπος μιας πολιτικής που βλάπτει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης ο Υπουργός Τουρισμού κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του υπ. Τουρισμού στην πόλη


Σχετικά με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Θλιβερός και εκπρόσωπος μιας πολιτικής που βλάπτει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης ο Υπουργός Τουρισμού κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη ούτε από εκθέσεις ιδεών, ούτε από συμπεριφορές που δείχνουν αδιαφορία απέναντι στους φορείς του τουρισμού στο Ηράκλειο. Οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού έχουν ανάγκη από ένα οργανωμένο σχέδιο που θα ενισχύει και θα αναδεικνύει το τουριστικό προϊόν. Χρειαζόμαστε σαφή και ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα, τουρίστες να μην εγκλωβίζονται στους συνοριακούς σταθμούς. Κυρίως ενίσχυση και στήριξη των εργαζομένων.

»Για παράδειγμα, δεν μπορεί η Κυβέρνηση μια τέτοια στιγμή να έχει εγκαταλείψει τους κατεξοχήν ‘πρέσβεις του ελληνικού τουρισμού’, δηλαδή τους ξεναγούς. Η στάση του Υπουργού Τουρισμού – που δηλώνει πως δεν είναι αρμοδιότητά του τα εργασιακά – συμπυκνώνει μια πολιτική απαξίωσης των εργαζομένων. Μια Κυβέρνηση θα έπρεπε και να είναι ενιαία, αλλά και να μην εγκαταλείπει τους εργαζόμενους του τουρισμού».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης βρέθηκε χθες από νωρίς το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξεναγών στο Ηράκλειο (φωτ. επάνω) την ώρα που στο νησί βρισκόταν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους ξεναγούς στην κινητοποίηση στη Πλατεία Ελευθερίας, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν την ώρα που «η Κυβέρνηση αφήνει με προκλητικό τρόπο και στη τύχη τους τούς πρέσβεις του τουρισμού», όπως τόνισε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)