to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 18.05.2018

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Κύριε Μητσοτάκη και κυρία Γεννηματά, δεν υπάρχει ούτε ένας από τα στελέχη σας που λόγω πολιτικής ανεπάρκειας να τον στείλετε σπίτι του; Ούτε ένας;

Ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis


«Όσοι διασπάθισαν ή συνέβαλαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, δεν θα μπορούσαν να βρουν μπροστά τους χειρότερη γι’ αυτούς Κυβέρνηση», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Ηγουμενίδης κατά τη σημερινή συζήτηση του πορίσματος για την υπόθεση Novartis.

O Νίκος Ηγουμενίδης, μέλος της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην δράση της NOVARTIS: «Η δράση της Novartis, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έγινε σε μία βραδιά. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε όλη αυτή την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν έγινε σε μία βραδιά η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες. Υπήρχε μια ολόκληρη διαδρομή, η οποία αφαίρεσε χρήματα από τον ελληνικό λαό, αφαίρεσε χρήματα από το ελληνικό δημόσιο, μια διαδρομή η οποία προσέθεσε κέρδη στα ταμεία της NOVARTIS και στα ταμεία των άλλων φαρμακευτικών εταιρειών”. 

Σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι: «Αυτή την πορεία, είτε τη σχεδίασαν, είτε τη χάραξαν, είτε τη διευκόλυναν, είτε την άνοιξαν, «καθείς εφ’ ω ετάχθη», ανάλογα με τη χρονική σειρά που παραλάμβανε, συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις». Και ρώτησε με νόημα: «Σε όλη αυτή τη διαδρομή, σε αυτή την δεκαπενταετία 2010-2014, και αν θέλετε πάμε και πιο νωρίς, στην εικοσιπενταετία, κανένας δεν κατάλαβε τίποτα; Κανένας δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Κανένας δεν είναι υπεύθυνος; Κανένας πολιτικός άνδρας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να πει προς τον ελληνικό λαό «γεια σας, πάω σπίτι μου»;’ 

Απευθυνόμενος προς τους Αρχηγούς των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έθεσε το ερώτημα: «Κύριε Μητσοτάκη και κυρία Γεννηματά, δεν υπάρχει ούτε ένας από τα στελέχη σας που λόγω πολιτικής ανεπάρκειας να τον στείλετε σπίτι του; Ούτε ένας;» 

Απαντώντας άμεσα μάλιστα και στην  άστοχη παρέμβαση βουλευτή της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε  στην προσωπική του διαδρομή ως ιατρός: «Δεν έχω συνταγογραφήσει με κατεύθυνση φαρμακευτικών εταιρειών. Δεν έχω συμμετάσχει σε κανένα συνέδριο «μαϊμού». Δεν έχω συμμετάσχει σε κανένα συνέδριο και πολυτελές ταξίδι αναψυχής! Δεν έχω συμμετάσχει σε κανένα συνέδριο-ανταποδοτικό τέλος από καμία φαρμακευτική εταιρεία», σημείωσε με έμφαση ο Νίκος Ηγουμενίδης, προσθέτοντας στον ίδιο βουλευτή ότι «η όλη φασαρία που κάνετε και όλες οι φωνές που σηκώνετε είναι ουσιαστικά για να κρύψετε τις πολιτικές ευθύνες των στελεχών των κομμάτων σας». 

Σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS και για τα δέκα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι «κινηθήκαμε σε ένα ασφυκτικό κλοιό και σε ένα απίστευτο πλέγμα προστασίας των πολιτικών προσώπων, το οποίο επιτέλους πρέπει να αλλάξει. Το λέμε, το επαναλαμβάνουμε, το τονίζουμε, το υπογραμμίζουμε: Με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να σταματήσει επιτέλους η ανισότητα των πολιτών απέναντι στη δικαιοσύνη, πρέπει να καταργήσουμε όλες τις προκλήσεις και όλες τις προκλητικές, υπέρ του πολιτικού συστήματος, διατάξεις»

Απέναντι στην άποψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι δήθεν «βρισκόμαστε μπροστά στη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση», ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου παρατήρησε ότι: «Νομίζω ότι από μια άποψη έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης. Οι διεφθαρμένοι, οι διαπλεκόμενοι, αυτοί που καβάλα σε offshore εταιρείες φυγαδεύουν τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός σε φορολογικούς παραδείσους, πράγματι δεν θα μπορούσαν να έχουν μπροστά τους χειρότερη γι’ αυτούς κυβέρνηση από αυτήν εδώ την Κυβέρνηση, πρώτη φορά με την Αριστερά βασικό κορμό της!» 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο Νίκος Ηγουμενίδης, που έλαβε το λόγο από πλευράς της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που πρέπει να φύγει από τη Βουλή σήμερα: Όσοι διασπάθισαν ή συνέβαλαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, δεν θα μπορούσαν να βρουν μπροστά τους, στη διαδρομή τους, χειρότερη από τη σημερινή Κυβέρνηση», και ότι «σε αυτή τη μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με τους δεσμούς μας με τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις να είστε σίγουροι ότι και πάλι θα κερδίσουμε!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)