to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 24.08.2020

Κοινωνία

Ν. Ηγουμενίδης: «Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους»

«Η σημερινή Κυβέρνηση συστηματικά αρνείται να σταθεί με ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με το παράβολο των 3 ευρώ -για το οποίο με απαράδεκτο τρόπο 2000 εκπαιδευτικοί μένουν εκτός πινάκων - η Κυβέρνηση επιδεικτικά τούς γυρνάει την πλάτη» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε Αθήνα και Ηράκλειο


Η δήλωση συνεχίζει ως εξής:

Την ίδια στάση τήρησε και στην τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μην αποκλειστούν από τον διορισμό 2.000 εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν έξω από τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν.

Όχι τυχαία, πρώτη μέρα λειτουργίας της Βουλής, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει ότι πραγματοποιούν παράλληλα διαμαρτυρία και σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης και στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Γιατί πολύ απλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Ζητούν τα αυτονόητα: Κανένας εκπαιδευτικός να μη μείνει εκτός των πινάκων, κάλυψη όλων των κενών για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές, αύξηση και μονιμοποίηση των διορισμών, αλλά και αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη προτεραιότητα σε μια Κυβέρνηση που λέει την αλήθεια για την δημόσια υγεία, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Η Κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της γιατί η πραγματική και έμπρακτη στήριξη της Δημόσιας Παιδείας δεν είναι στην ατζέντα της. Γι’ αυτό και έχουμε όλοι χρέος να σταθούμε στο πλευρό και στην ίδια γραμμή με τους εκπαιδευτικούς που σήμερα δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)