to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 28.11.2021

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες

«Η σημερινή μέρα μνήμης στο Ηράκλειο υπενθυμίζει όμως και το ιστορικό χρέος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων», τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Ηγουμενίδης


Στις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης έδωσε σήμερα το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και μαζί με συναδέλφους του βουλευτές κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Με την αφορμή της σημερινής ημέρας ο βουλευτής δήλωσε:

«Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε την ηρωική Αντίσταση που προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και που έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο αποτελεσματικές πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η ιστορική και έμπρακτη απόδειξη του ξεσηκωμού ενάντια στον ξένο κατακτητή και απέναντι στο αδυσώπητο πρόσωπο του ναζισμού και του φασισμού. Η σημερινή μέρα μνήμης στο Ηράκλειο υπενθυμίζει όμως και το ιστορικό χρέος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Η νέα Κυβέρνηση της Γερμανίας οφείλει να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες, αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει τόσο το θέμα στη νέα Κυβέρνηση όσο όμως και να προχωρήσει σε όλα τα βήματα που ορίζονται από το διακομματικό πόρισμα της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους και όσες μπήκαν στην πρώτη γραμμή και αντιστάθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)