to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 19.01.2020

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης για τη Διάσκεψη του Βερολίνου: Δεν μπορεί η Ελλάδα είναι θεατής των εξελίξεων

«Έστω και αυτή την στιγμή η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει όλο το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας και να απαιτήσει η χώρα μας να έχει επιτέλους φωνή. Δεν μπορεί άλλο η Ελλάδα να είναι θεατής των εξελίξεων», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδης, με αφορμή την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβυή


Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει χαρακτηριστικά «Παρά τα πολλά και προβεβλημένα ταξίδια του Έλληνα Πρωθυπουργού, η χώρα μας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσκληση. Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ατυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να εξηγήσει γιατί έχει εγκαταλείψει την ενεργητική εξωτερική πολιτική των προηγούμενων ετών. Η ευθύνη της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης είναι βαριά.»

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδη:

«Σε μια από τις πιο κρίσιμες Διασκέψεις για την ειρήνη στην περιοχή μας και για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η Ελλάδα μένει εκτός. Παρά τα πολλά και προβεβλημένα ταξίδια του Έλληνα Πρωθυπουργού, η χώρα μας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσκληση.

ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επιχειρεί ατυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να εξηγήσει γιατί έχει εγκαταλείψει την ενεργητική εξωτερική πολιτική των προηγούμενων ετών.

ευθύνη της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης είναι βαριά. Έστω και αυτή την στιγμή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλο το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας και να απαιτήσει η χώρα μας να έχει επιτέλους φωνή. Δεν μπορεί άλλο η Ελλάδα να είναι θεατής των εξελίξεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)