to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 18.09.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Χουντής: Πολιτική θα είναι η απάντηση, γιατί πολιτικά μας επιβλήθηκε ο turbo νεοφιλελευθερισμός (βίντεο)

«Η απάντηση σε πολλά ζητήματα θα είναι πολιτική. Αυτά που μας επέβαλλαν δεν προκύπτουν από κανένα μοντέλο ανάπτυξης και αντιμετώπισης του χρέους και αυτό υποστηρίζουν όλοι, είναι μια καινούργια turbo νεοφιλελεύθερη πολιτική» απάντησε ο Ν. Χουντής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική που άσκησε ο Κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος, παρόλο που θεωρεί ότι το πρόγραμμα του βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και ότι είναι μια ελπίδα για τον τόπο ζήτησε να δει περαιτέρω μελέτες και περισσότερη επεξεργασία των προτάσεων.


 

«Η απάντηση σε πολλά ζητήματα θα είναι πολιτική, γιατί είναι θέμα διαπραγμάτευσης και η διαπραγμάτευση θα είναι πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάτσει στο τραπέζι με την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση» δήλωσε ο Ν. Χουντής το πρωί στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «τα όρια της οικονομικής επιστήμης και της μελέτης σε τέτοια προγράμματα είναι σχετικά».

Ο Ν. Χουντής διαμαρτυρήθηκε επίσης έντονα για την διαστρέβλωση που επιχειρήθηκε στα λεγόμενα του Κ. Λαπαβίτσα που ήταν σε απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο. Συγκεκριμένα, ενώ ο γνωστός οικονομολόγος διατύπωνε την άποψή ότι: «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση. Είναι κοστολογημένες αλλά χρειάζονται περαιτέρω δουλειά, γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη» «Είναι απολύτως απαραίτητα αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο τίτλος που έβαλε ο ΑΝΤ1 από κάτω ήταν: «Κ. Λαπαβίτσας: Δεν είναι κοστολογημένες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή που κατήγγειλε την επιχειρούμενη διαστρέβλωση.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)