to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 15.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Χουντής: Οι ευρωεκλογές, μεγάλο δημοψήφισμα κατά λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί "να γίνει πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο δημοψήφισμα κατά της πολιτικής της λιτότητας και του νεοφιλευθερισμού", όπως υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.


Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει πως "πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ισχυροποίησης των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να δείξουμε στους λαούς της Ευρώπης, όχι μόνο του Νότου, ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει εναλλακτική λύση, βοηθήστε αυτή την πολιτική".

Ερωτηθείς για την έκβαση και τις πολιτικές συνέπειες των ευρωεκλογών, ο Ν. Χουντής ανέφερε πως "σύμφωνα με τις προβλέψεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα -η μόνη; Μακάρι να είναι και άλλες- που η Αριστερά, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγει πρώτο κόμμα. Αν η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πρώτου και δευτέρου, όπως δείχνουν τα πράγματα, στην κάλπη των ευρωεκλογών είναι πάνω από 5 μονάδες, σημαίνει ότι υπάρχει δυσαρμονία σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική- θα επηρεάσει τις εξελίξεις και από τις επιδόσεις που θα σημειώσουν και άλλα κόμματα. Με βάση τις εξελίξεις και τις προβλέψεις, πιθανόν να έχουμε κατάρρευση του δεύτερου, του ΠΑΣΟΚ, και όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η κυβέρνηση ακουμπάει σε αυτή τη συνεργασία, πάνω σε αυτό το πακέτο το μνημονιακό, το νεοφιλελεύθερο. Αν ξηλωθεί ένας πόλος, αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουν καινούργια πολιτικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που επιδιώκουμε εμείς και δεν το κρύβουμε είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πράγματι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον απλό λόγο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα μήνυμα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ότι δεν θέλουμε την πολιτική της λιτότητας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)