to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 17.10.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Χουντής: Αναπόφευκτο το φιάσκο της κυβέρνησης, είμαστε πιο ρεαλιστές απ' όσους μας αμφισβητούν (βίντεο)

"Απέναντι στην κυριαρχία των αγορών οφείλεις να αντιτάξεις μια άλλη πολιτική. Δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις την πολιτική αυτή με τα ίδια μέτρα, που τη δημιούργησαν. Η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την υποταγή στις μνημονιακές πολιτιικές και με βάση ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο, δεν έχει τίποτα να διαπραγματευτεί, γι' αυτό καταλήγει σε φιάσκο" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Ν. Χουντής.


 

"Απέναντι στην κυριαρχία των αγορών οφείλεις να αντιτάξεις μια άλλη πολιτική. Δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις την πολιτική αυτή με τα ίδια μέτρα, που τη δημιούργησαν. Η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την υποταγή στις μνημονιακές πολιτιικές και με βάση ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο, δεν έχει τίποτα να διαπραγματευτεί, γι' αυτό καταλήγει σε φιάσκο" δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Ν. Χουντής προσθέτοντας ότι "ενώ υπάρχουν άλλες χώρες στην Ε.Ε. που εναντιώνονται και αμφισβητούν αυτές τις πολιτικές και εσύ επιμένεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο, στην πράξη, καθαγιάζεις τις πολιτικές που ακολουθούνται για την εξυπηρέτηση του, άρα και τη θυσία της ελληνικής κοινωνίας".

Αντίθετα με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξαγγελίες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη "προτεραιότητα μας είναι οι ανάγκες της κοινωνίας". Οι πηγές εσόδων είναι δύο: τα έσοδα του κράτους, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τις λίστες που υπάρχουν Λαγκάρντ κ.α. και το δανεισμό.Σε σχέση με το δανεισμό, ο Ν. Χουντής υπογράμμισε ότι παίζει μεγάλο ρόλο, "με ποιους όρους θα γίνει ο δανεισμός αυτός με δεδομένο ότι μετέχουμε στους θεσμούς της Ε.Ε. και άρα πρέπει να υπάρχει προστασία και όχι όπως έγινε μέχρι σήμερα".

Είμαστε πιο ρεαλιστές απ' όσους μας αμφισβητούν

"Είμαστε πιο ρεαλιστές απ' όσους ισχυρίζονται ότι διακινδυνεύουμε τα πάντα γιατί το πρώτο πεδίο της διαπραγμάτευσης, θα είναι το ήδη συμφωνημένο πεδίο των Ευρωπαϊκών συνθηκών που λέει ότι η Ε.Ε. με τις πολιτικές της δεν πρέπει να προξενεί ζημιές στα κράτη. Δεν θα φτιάξουμε ένα καινούργιο πλαίσιο" δήλωσε ο Ν. Χουντής εξηγώντας τα εργαλεία που θα αξιοποιηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη διαπραγμάτευση. "Θα επικαλεστούμε την ιστορία της Ε.Ε. αναφορικά με το χρέος της Γερμανίας και πως αντιμετωπίστηκε, το διεθνές δίκαιο και θα βάλουμε και τις δικές μας διεκδικήσεις σε σχέση με το γερμανικό κατοχικό δάνειο και με πρόταγμα τα προβλήματα της κοινωνίας θα διαπραγματευτούμε".

Ο Ν. Χουντής τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη ισχύουν κατά το έπακρο γι' αυτό και έχει αυτή την αλματώδη δημοσκοπική άνοδο: "άμεσα μέτρα κοστολογημένα για την ανθρωπιστική κρίση διαπραγμάτευση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)