to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 12.06.2012

left.gr

Πολιτική

Ν. Χανιάς: Ο σύγχρονος αποστάτης

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, κάνει το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του Νίκου Χανιά, με το οποίο ανακοινώνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περαιτέρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που με θέρμη υποστήριζε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος μέχρι πριν από λίγες ημέρες και το μόνο του πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι δεν εκλέγεται αφού βγήκε 5ος σε σταυρούς στην Κορινθία...


Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαΐου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Επίσης, ο Ν. Χανιάς κοινοποίησε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο. 

Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου διαβάζουμε: "Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε τη μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου".

Με έκπληξη παρατηρούμε ότι ο κ. Χανιάς τόσο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και -κυρίως- μετά από αυτές δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό. 

Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε για τον άνθρωπο αυτόν, σας παραθέτουμε άρθρο του από τις 27 Μαΐου  http://www.sfedona.gr/2012/05/28/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%81-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B5%CF%89%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%83-2/

Με το άρθρο αυτό δήλωνε ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα. 

Και το πιο εξωφρενικό! Την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.). 


Πραγματικά αφήνουμε τα σχόλια σε σας για την απαράδεκτη αυτή στάση του Ν. Χανιά.


Όπως αναφέρει και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
"Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται, πόσω μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη. Αναρωτιόμαστε τι συνέβη  τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές απόψεις του Νίκου Χανιά. 
Γιατί, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.
Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.
Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν".

Οι πολίτες της Κορινθίας με έκπληξη για αυτή τη στάση του Ν. Χανιά λίγες μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση καταδικάζουν τη στάση του. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του απευθύνεται στο λαό της Κορινθίας, λέγοντας:

"Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία  για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες  εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν  περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι' αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες". 


Δείτε και βίντεο με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)