to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 08.05.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Γραικός: Στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ εμφανίζεται ότι χειρότερο υπάρχει στην Ευρώπη (βίντεο)

Στο «διακύβευμα για ενδυνάμωση του ρόλου του ευρωκοινοβουλίου και αποδυνάμωση της Κομισιόν» αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


«Η πολιτική επιλογή στην Ευρώπη είναι νεοφιλελεύθερη οπότε τα προβλήματα είναι κοινά», τονίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Γραικός, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητα του υπογραμμίζει την ευρωπαϊκή - διεθννιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπώ τις ευρωπαϊκές λύσεις και προτάσεις», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «είμαι αριστερός ευρωπαϊστής. Δεν είμαστε στρατιωτάκια στον ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας έχει προσωπική διαδρομή».

«Στο πρόσωπο του Μ.Βέμπερ εμφανίζεται ότι χειρότερο υπάρχει στην ΕΕ», δηλώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κάνοντας λόγο για συμμαχίες προσώπων και όχι πολιτικών ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο.

«Χωρίς να επιλέγουμε το λιγότερο κακό, σε περιπτώσεις δημοκρατικής έκπτωσης μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτό που κάποτε λέγαμε πεφωτισμένη δεξιά», σημείωσε ο κ. Γραικός τονίζοντας ότι «η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η έκκληση για προοδευτική συμμαχία απευθύνεται και «στους συντρόφους οι οποίοι διαχωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2015».

Επιπρόσθετα, ο Ν.Γραικός δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «δε θέλω να εκπροσωπώ στο ευρωκοινοβούλιο μία συγκεκριμένη μερίδα ατόμων. θέλω να εκπροσωπώ κοινωνικές κατηγορίες και όχι κατηγορίες πολιτών που προσδιορίζονται από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και μόνο».

Αναφερόμενος στα μόνιμα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τα μερίσματα έχουν στρατηγική υπόσταση και ιδεολογική κάλυψη. Να μην ξεχάσουμε το διακύβευμα για ενδυνάμωση του ρόλου του ευρωκοινοβούλιο και αποδυνάμωση της Κομισιόν».

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό σε όσους πιστεύουν και στις μεταφυσικές τους ανησυχίες. Το αίτημα όμως του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας δεν είναι ούτε αντικληρικό ούτε αντιχριστιανικό. Είναι αίτημα που στοχεύει στο να δώσει στην εκκλησία την πραγματική της λειτουργία, δηλαδή την ενασχόληση της με τις μεταφυσικές ανησυχίες των ανθρώπων», ξεκαθάρισε ο ίδιος ολοκληρώνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)