to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 15.06.2022

Πολιτική

Ν. Γκαρά: Στο έλεος της κακοκαιρίας και της ολιγωρίας της κυβέρνησης ο Νομός Έβρου

«Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση, στήριξη, και βοήθεια για τους κατοίκους και τους παραγωγούς του Νόμου Έβρου (δρομολόγηση καταβολής 5.000 και 8.000 ευρώ για τις επισκευές σπιτιών και επιχειρήσεων, αντίστοιχα)», τονίζει σε δήλωσή της η Ν. Γκαρά, βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


«Η κακοκαιρία «Genesis» έπληξε το βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, αφήνοντας πίσω εικόνες καταστροφής και απόγνωσης. Στα χωριά Κυπρίνος, Βάλτος,  Νεοχώρι, Λεπτή σημειώθηκαν πλημμύρες σε κατοικίες και πνιγμοί οικόσιτων ζώων. Επίσης, σε χιλιάδες στρέμματα ανέρχονται οι πλημμυρισμένες καλλιεργημένες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις», σημείωσε η Ν. Γκαρά βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Και συμπλήρωσε: «Ενδεικτικά, για τις περιοχές Πύργου, Λεπτής, Σαγήνης, Βάλτου, Νεοχωρίου, Κυπρίνου και Φυλακίου οι καλλιέργειες που βρίσκονται κάτω από το νερό εκτιμώνται σε 15.000 στρέμματα.

Οι κάτοικοι του Έβρου αισθάνονται για ακόμα μια φορά στο πετσί τους την εγκατάλειψη και την ολιγωρία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η έλευση του εν λόγω κύματος κακοκαιρίας είχε γνωστοποιηθεί εδώ και πολλές ημέρες. Και όμως, η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, πιάστηκε παντελώς απροετοίμαστη.

Τις συνέπειες αυτής της κυβερνητικής, εγκληματικής ολιγωρίας, καλούνται για μία ακόμη φορά να πληρώσουν οι ακρίτες κάτοικοι του Έβρου, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά  2,5 χρόνια τώρα.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση, στήριξη, και βοήθεια για τους κατοίκους και τους παραγωγούς του Νόμου Έβρου (δρομολόγηση καταβολής 5.000 και 8.000 ευρώ για τις επισκευές σπιτιών και επιχειρήσεων, αντίστοιχα).

Να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις που αφορούν στα σπίτια των κατοίκων, στις καλλιέργειες των αγροτών και σε ζωικό κεφάλαιο.

Να ενισχυθούν οι δήμοι με τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αντεπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες και ανάγκες που έχουν προκύψει.

Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Νομό, για τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά αδιαφορεί, με συνέπεια ειδικά τα τελευταία χρόνια οι Εβρίτες να βιώνουν πλημμύρες που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Να επιδιορθωθούν άμεσα τα αντλιοστάσια, ώστε να λειτουργούν όπως πρέπει οι αντλίες απάντλησης όμβριων υδάτων, και να προχωρήσει η αποκατάσταση του οδικού δικτύου.». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)