to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 28.05.2021

Πολιτική

Ν. Γκαρά: Μειώσεις μισθών και νέο κύμα brain drain θα φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο

«Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να ανασάνει και η οικονομία να επανεκκινήσει, μετά το πολύμηνο lockdown, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Έβρου και αν. Τομεάρχισσα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά,


Όπως επισημαίνει η Νατάσα Γκαρά, το νομοσχέδιο - κορωνίδα των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει η ΝΔ και προβλέπει: κατάργηση του οκτάωρου, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και «σπαστό» ωράριο, απλήρωτες υπερωρίες, αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ), ανεξέλεγκτες απολύσεις, 10ωρη εργασία δίχως πρόσθετη αμοιβή, δουλειά και την Κυριακή.

Και τονίζει:

Μεγάλοι χαμένοι από την ψήφιση του νομοσχέδιου θα είναι κυρίως οι νέοι και οι νέες, καθώς βάζει τους όρους για μία νέα γενιά άνεργων, υποαμειβόμενων νέων επιστημόνων, και για ένα νέο ισχυρότερο κύμα brain drain. Απώλειες θα έχει και η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα χτυπηθούν από τη μείωση των μισθών και την πτώση της ζήτησης.

Η κυβέρνηση επιλέγει να «συνθλίψει» τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους νέους, τον πρωτογενή τομέα, τους ανθρώπους της δημιουργίας, να επιτεθεί στα συμφέροντα της ίδιας της κοινωνίας. Και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων, ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Επιχειρεί μία βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας με βασικό στόχο τη φθηνή εργασία.

Εμείς, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)