to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 27.12.2021

Πολιτική

Ν. Γκαρά: «Καταργούνται οι Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου, Σαμοθράκης και Δαδιάς. Από την Αθήνα θα έρχονται οι αποφάσεις…»

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών Βουλευτών της ΝΔ, που σιωπούν μπροστά σε άλλη μία αντιαναπτυξιακή ενέργεια υποβάθμισης σε βάρος του Νομού Έβρου, είναι τεράστιες. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι παραγωγικοί φορείς οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στο έγκλημα που συντελείται.


Δήλωση της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσας Γκαρά

Άλλο ένα χτύπημα αποψίλωσης και υποβάθμισης δέχεται ο Έβρος, καθώς η ΝΔ αποφάσισε να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης της «Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Έβρου & Σαμοθράκης» και του «Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου». Με την απόφαση αυτή πλήττεται ανεπανόρθωτα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Έβρου.


Υπηρετώντας πιστά το δόγμα της μεταφοράς αποφάσεων στην Αθήνα ώστε με αδιαφάνεια να γίνονται όλες οι εξυπηρετήσεις, αποκλείοντας συνεχώς τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας από τη διαχείριση των τοπικών θεμάτων, η Κυβέρνηση εξέδωσε ΦΕΚ μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση των Φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Έβρου. Η μεταφορά της Διοίκησης σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου στην Αθήνα, έχει ένα μοναδικό σκοπό να είναι απολύτως ελεγχόμενες οι αποφάσεις, οι προσλήψεις, οι χρηματοδοτήσεις και οι γνωμοδοτήσεις και να μην συμμετέχουν και ενεργοποιούνται οι τοπικοί φορείς.


Δεν φτάνει που έχει παγώσει η έκδοση των ΠΔ που θα καθορίζουν χρήσεις γης και δραστηριότητες στις περιοχές Natura 2000, κρατώντας παγωμένη κάθε προοπτική ανάπτυξης στον Έβρο, δεν φτάνει που πάγωσαν οι προσλήψεις των εργαζόμενων στους Φορείς, τώρα πλέον οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό τίθενται σε καθεστώς ανασφάλειας κι ομηρίας. Ταυτόχρονα αποκλείεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικοί φορείς από τη συμμετοχή στη Διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων. Οι αποφάσεις για τον τόπο μας θα έρχονται από την Αθήνα…


Για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η ανάπτυξη της Περιφέρειας, η αποκέντρωση, η εργασία στην ύπαιθρο, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο δεν βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αλλά εργάζεται για τη συνεχή υποτίμησή τους. Γι’ αυτό και με την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης, αφαιρεί ένα ακόμη κρίσιμο «εργαλείο» που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, στην παραγωγή, στον τουρισμό, στην εργασία, στην προβολή και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και των ιδιαίτερων μοναδικών χαρακτηριστικών του Νομού Έβρου. Έτσι στηρίζει η ΝΔ τους ακρίτες του Έβρου, με την κατάργηση των φορέων του Έβρου και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών Βουλευτών της ΝΔ, που σιωπούν μπροστά σε άλλη μία αντιαναπτυξιακή ενέργεια υποβάθμισης σε βάρος του Νομού Έβρου, είναι τεράστιες. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι παραγωγικοί φορείς οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στο έγκλημα που συντελείται.


Όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τόσο θα συνεχίζεται η υποβάθμιση και η αποψίλωση της περιφέρειας της χώρας από κρίσιμες υπηρεσίες, δομές και φορείς, θα εντείνεται η υποβάθμιση του Έβρου, θα απεμπολείται κάθε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας, θα απαξιώνεται το περιβάλλον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)