to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 13.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Υπονομευτής της ελληνικής προσπάθειας, ο ηττημένος κ. Σαμαράς (βίντεο)

«Η νέα πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που ξέρει να διαπραγματεύεται και απ' ότι φαίνεται να πετυχαίνει συμβιβασμούς επ' ωφελία των λαϊκών συμφερόντων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης


Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Η νέα πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που ξέρει να διαπραγματεύεται και απ' ότι φαίνεται να πετυχαίνει συμβιβασμούς επ' ωφελία των λαϊκών συμφερόντων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθεια θα τεθεί στην κατεύθυνση της εφαρμογής μέτρων, προς όφελος του ελληνικού λαού και της χώρας.

Ο Νίκος Φίλος επιδόθηκε σε μια άσκηση προσομοιώσεως μεταφέροντας την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές, όπου θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα του κ. Σαμαρά με την εφαρμογή του mail Χαρδούβελη, δηλαδή μείωση των συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και μια σκληρότερη λιτότητα και περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου.

Από τη δική του πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκηςπαραδέχθηκε ότι θα είχαμε ένα κέρδος, αν μειώσουμε τα πλεονάσματα στο 1.5% για να δεχθεί την απολύτως λογική απορία, του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε δέχθηκε η Ν.Δ. δέχθηκε να υπογράψει μέσω του μεσοπρόθεσμου, μια συμφωνία που υποχρέωνε τη χώρα στα υψηλά πλεονάσματα του 4,5% τη στιγμή μάλιστα που αυτά δεν αφορούν καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. παρά μόνο την Ελλάδα. Στην ερώτηση αυτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ο Νίκος Φίλης άσκησε σκληρή κριτική, στη στάση του πρώην πρωθυπουργού που, ως «κομματάρχης» μαζί με τον κ. Ραχόι τον απασχόλησε, μόνο η προσωπική του υστεροφημία και όχι το συμφέρον της χώρας εμμένοντας στην συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος με τα πλεονάσματα των 4.5%. «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ραχόι συμπεριφέρθηκαν ως κομματάρχες για το εσωτερικό τους πολιτικό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας ότι κ. Σαμαράς είπε χθες «όχι στη μείωση» των πλεονασμάτων υπογράφοντας την ανακοίνωση του ΕΛΚ βάζοντας «πλάτη» στη γραμμή της Μέρκελ τόνισε ο Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι ο ηττημένος πρώην πρωθυπουργός πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά δεν έδωσε μάχη, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων φροντίζοντας μόνο για την υστεροφημία του την προσωπική και του κόμματός του. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον  κ. Ραχόι υποστηρίζοντας τα Μνημόνια όπως αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση του ΕΛΚ η οποία καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα του Μνημονίου. Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. οφείλει να ξεκαθαρίσει αν ασκεί πολιτική εθνικής υπονόμευσης, ή συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν πρόσημο και εμείς επιλέγουμε το προοδευτικό, κοινωνικό, προς όφελος του λαού

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανώς σε δύσκολη θέση επιχείρησε με υπονοούμενα να αμφισβητήσει την εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, σε σχέση με την ανακοίνωση του ΕΛΚ όμως αναγκάστηκε μετά την ανάγνωση από τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ της ανακοίνωσης από την Καθημερινή, αυτή τη φορά, να εγκαταλείψει την δημιουργία εντυπώσεων με άστοχους ισχυρισμούς.

Το Μνημόνιο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθεστώς που πρέπει να τελειώσει και δεν μπαίνουμε σε ποσοστά, εξήγησε ο Νίκος Φίλης, όμως τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν για παράδειγμα, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την ανάγκη για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, που έτσι και αλλιώς συμφωνούμε και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε, η σημερινή θα τις υλοποιήσει.

Ο Νίκος Φίλης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται σε στόχους έναντι των εταίρων και όχι σε μέτρα λιτότητας, προτάσσουμε τα μέτρα που έχουν προοδευτικό πρόσημο. Το πώς θα τους πετύχουμε, η υλοποίηση τους είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.

«Δεν είναι ουδέτερες οι μεταρρυθμίσεις, άλλες είναι υπέρ του κεφαλαίου και άλλες υπέρ του λαού» συμπλήρωσε και αναφερόμενος στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης, είπε ότι «δεν μπορεί μια χώρα να διαλύεται, να χάνει το 25% του ΑΕΠ, να περιέρχονται σε συνθήκες ακραίες φτώχειας ο 1 στους 4 Έλληνες και η Ευρώπη να λέει ότι «δεν με νοιάζει να γλιστρήσει η χώρα, προς την Αφρική».

Τέλος σε μια δήλωση αυτοκριτικής ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι: «Δεν απασχόλησε την παράταξη μου το θέμα της ακραίας φτώχειας» παίρνοντας αποστάσεις από την πολιτική που εφαρμόστηκε ενόψει και των εσωκομματικών διεργασιών που υπάρχουν στη Ν.Δ. καθώς όπως ο Νίκος Φίλης σημείωσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων και για τα άλλα κόμματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)