Kατερίνα Μπρέγιαννη

Αν υπάρξει συμφωνία θα ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, αλλιώς θα είναι αποσταθεροποίηση, σε περίπτωση που τεθούν τελεσίγραφα από τους δανειστές θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια «συνολική συμφωνία μια και έξω» για να μην υπάρχουν διαρκώς πιέσεις και νέα προαπαιτούμενα. Αυτή η γενική συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει το χρέος και την ανάπτυξη είπε ο Ν. Φίλης επαναλαμβάνοντας τα τέσσερα βασικά σημεία της συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση: α) δραστική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για να μην έχουμε λιτότητα και να προδιαγράφει μια θετική συμφωνία για το χρέος β) καμία μείωση στις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων γ) ρύθμιση του χρέους δ) η αναπτυξιακή βοήθεια για τη χώρα για να μπορέσει να ορθοποδήσει.

«Η κυβέρνηση διαθέτει εντιμότητα, ειλικρίνεια και σχέδιο» αντίθετα αυτοί που προσπαθούν να την υπονομεύσουν δεν διαθέτουν κυβερνητική λύση καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλήρως διχασμένη. Στα σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης απάντησε ότι η συμφωνία που θα έρθει από την κυβέρνηση στη Βουλή θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν θα επικρατήσει το σενάριο της γερμανικής τιμωρίας σε όλους στην Ευρώπη, θα έχουμε εξελίξεις

Εκτίμησε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη εβδομάδα για τη διαπραγμάτευση ενόψει και της συνόδου κορυφής στη Ρίγα και παραδέχθηκε ότι οι δανειστές αποδείχθηκαν στην πράξη «πιο σκληροί» από ότι περίμενε η κυβέρνηση, καθώς παρόλο που στην Ευρώπη υπάρχει Δημοκρατία, «οι ευρωπαϊκοί κύκλοι δεν δίνουν όπως αποδείχθηκε μεγάλη σημασία στην λαϊκή εντολή». «Δεν θα επικρατήσει το σενάριο της γερμανικής τιμωρίας σε όλους, θα έχουμε εξελίξεις στην Ευρώπη» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, με δεδομένο τις συνθήκες που αλλάζουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλλία).

Επανέλαβε τέλος τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Τα εργασιακά και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα αποκατασταθούν ενώ σταδιακά από φέτος θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μέτρο για το βασικό μισθό στα 751 ευρώ. Καμία σχέση με το mail Χαρδούβελη που διατείνεται η Ν.Δ. συμπεραίνοντας από τις δικές της "ικετευτικές αντιλήψεις για την πολιτική".

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας τα άδεια ταμεία, την αδιάλλακτη ευρωπαϊκή ελίτ η χώρα έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρίς να έχει πάρει χρήματα από πέρσι τον Αύγουστο. Αυτό είναι πρωτοφανές καθώς καμία χώρα δεν πληρώνει τα χρέη της από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά κυρίως, από δανεισμό.

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να διανοηθεί να περνάει καν την πόρτα του Μαξίμου χωρίς να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ο Ν. Φίλης απαντώντας στα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας που διακινούνται από τη Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ.