to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ν. Φίλης: Σημαντική απόφαση υπέρ του ελληνικού λαού, το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς πρόσθετα μέτρα (βίντεο)

«Σήμερα επιβεβαιώνεται η επιλογή του Αυγούστου. Ότι υπογράψαμε σήμερα τo τιμούμε, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Ότι ο λαός ενέκρινε με την ψήφο του ότι υπογράψαμε, εκεί μείναμε» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς μέτρα.


«Από το Μάιο του 2014 έχει να γίνει αξιολόγηση στην Ελλάδα. Εμείς δώσαμε μάχη, βελτιώσαμε τους όρους της συμφωνίας και κλείσαμε την αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα. Κλείνει η αξιολόγηση και αρχίζει η εκταμίευση».

Εξήγησε ότι στη συμφωνία το καλοκαίρι προβλέπονταν συγκεκριμένα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό, τα φορολογικά, αλλά υπήρξε η κατακόρυφη μείωση των πλεονασμάτων, που μας επιτρέπει να ζούμε σαν χώρα, σήμερα.

«Σε πλήρη αντίθεση με τα υψηλά πλεονάσματα 4.5% που είχαν συμφωνήσει η Ν.Δ. και οι προηγούμενοι, έναντι του 0,5% για φέτος και 1,75% το 2017 και 3.5% το 2018». «Αυτή η διαφορά είναι 20 δισ ευρώ στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών».

Θέμα Δημοκρατίας η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού

Ο υπουργός Παιδείας κατήγγειλε τα media της διαπλοκής, καθώς την ίδια ώρα που όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μια επιλογή θετική για την Ελλάδα, στην χώρα μας διαβάζουμε «περίπου ότι χάσαμε». «Η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού είναι θέμα Δημοκρατίας» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

"Διχαστικός λόγος" για τη Ν.Δ. η υποστήριξη των ελληνικών θέσεων;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σταθερή αρχή την προσπάθεια να λύνει τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα επ' ωφελεία του ελληνικού λαού και αυτό σημαίνει να σταθμίζεις σωστά τον συσχετισμό δυνάμεων».  «O ΣΥΡΙΖΑ δεν φόρεσε γραβάτα» με την έννοια της στροφής της πολιτικής απάντησε κατηγορηματικά στην αρχή της εκπομπής, ο υπουργός Παιδείας.

«Δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους –θυμάστε το δημοψήφισμα- και όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία, πήγαμε στο λαό, ζητήσαμε την ψήφο του και πήραμε την εντολή να κυβερνήσουμε».  Δεν έγινε τίποτα ερήμην του ελληνικού λαού εξήγησε. Εντυπωσιακή η προσήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους δανειστές, καθώς όταν ο κ. Φίλης για άλλη μια φορά την κάλεσε να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση και την κυβέρνηση: «Με την κυβέρνηση ή με τους δανειστές ήσαστε; Η Ελλάδα είναι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση» .

Η απάντηση που έλαβε από τον κ. Κουμουτσάκο ήταν ότι ήταν προσβλητικός και διχαστικός ο λόγος της κυβέρνησης. «Διχαστικός λόγος είναι η υποστήριξη των ελληνικών θέσεων;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)