to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 04.12.2018

Πολιτική

Ν. Φίλης: Πολλά τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.


“Το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πολλά σκάνδαλα που το συγκροτούν. Για παράδειγμα υπάρχει μία μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ. Πρέπει να ψαχτεί. Αν ήμουν εγώ στη θέση του οποιουδήποτε κατηγορείτο για συγκεκριμένα πράγματα από τη Δικαιοσύνη, όχι από τη Βουλή, θα έλεγα όπως μου δίνει δυνατότητα το Σύνταγμα θα ζητήσω να γίνει δίκη και θα καταλογιστούν ευθύνες. Το λέω για οποιονδήποτε πολιτικό κατηγορείται και θεωρεί ότι θίγεται από τις κατηγορίες, δεν πρέπει να οχυρώνονται πίσω από την παραγραφή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

“Στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος πήρε 800.000 ευρώ σε διάφορες δόσεις... Δεν μπορεί τα χρήματα αυτά, που είναι δημόσιο χρήμα, να κάνει φιλανθρωπική πολιτική η Εκκλησία. Σε ποιον, έχετε κάποια λίστα; Και αυτό το θέμα πρέπει να ψαχτεί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός που αφορά τα ζητήματα της υγείας, δυστυχώς φάνηκε ότι ήταν σε κάποιον βαθμό ένας μηχανισμός μεταβίβασης δημοσίου χρήματος σε ημετέρους”

“Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι εάν φανεί η εμπλοκή πολιτικών, αν τεκμηριωθεί, ότι είναι καλό πράγμα. Κακό είναι να έχουν τέτοια εμπλοκή οι πολιτικοί. Τα θέματα που αφορούν διερεύνηση σκανδάλων, πιθανολογούμενων σκανδάλων, καταγγελιών, θα τα δει η Δικαιοσύνη. Η πολιτική αντιπαράθεση θα αφορά την ουσία...Δεν επιδιώκουμε εμείς να θέσουμε υπό ομηρία παράταξη πολιτική ή πρόσωπα πολιτικά γύρω από τα ζητήματα αυτά. Πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά αυτό δεν έχει τον χαρακτήρα μίας συνολικής ενοχοποίησης μίας πολιτικής παράταξης και βεβαίως και συγκεκριμένης στοχοποίησης πολιτικών προσώπων. Μακριά από εμάς. Ο πολιτικός αγώνας ενόψει των εκλογών θέλουμε να εστιάζει στα πολιτικά ζητήματα”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)