to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 18.01.2022

Πολιτική

Ν. Φίλης: Ποιοι είναι πραγματικά απέναντί μας, τι εκπροσωπούν, πώς θα τους αντιμετωπίσουμε

«Το να καταρρεύσει ο Μητσοτάκης δεν είναι θέμα «εκλογικής αριθμητικής». Είναι πολύ βαθύτερο. Απαιτεί τη δημιουργία μιας δικής μας ηγεμονίας στην κοινωνία, με τις δικές μας θέσεις, αρχές, αξίες και το πρόγραμμά μας. Αυτό είναι το «στοίχημα» για το ΣΥΡΙΖΑ και το Συνέδριό μας», τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Φίλης


Ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α΄ Αθήνας, μίλησε στον Νίκο Ξυδάκη και «στο Κόκκινο»:

Τι είναι σήμερα σημαντικό, και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: Δεν έχουμε απέναντί μας τη Νέα Δημοκρατία -τελεία! Αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Το αστικό σύστημα εξουσίας. Στο οποίο συμμετέχει ως κορμός πολιτικός, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τμήματα του λεγόμενου Ακραίου Κέντρου. Αλλά μαζί είναι και οι Βαρόνοι της Ενημέρωσης και της Διαπλοκής, οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, το τραπεζικό σύστημα και όλοι όσοι πλουτίζουν χωρίς όρια. Αυτό το σύστημα «ντύνεται» με μια ιδεολογία απολύτως ψευδώνυμης «αξιοκρατίας» (γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιοκρατικό στη διαπλοκή, τη διαφθορά και το αχαλίνωτο κέρδος), που υποβαστάζεται και υποστηρίζεται (καθώς προκαλεί κοινωνικές εκρήξεις), από άφθονο ξύλο και ΜΑΤ, τις κάθε λογής αστυνομίες που συστήνονται και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυταρχισμού και καταστολής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό το σύστημα έχουμε σήμερα να αντιπαλέψουμε. Το ίδιο, με νέα σκληρότερη μορφή ίσως, από εκείνο που βούλιαξε τη χώρα στη χρεωκοπία, τη διαφθορά και τα μνημόνια. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία εργάζεται πυρετωδώς -το ομολογούν κορυφαίοι υπουργοί κι από το βήμα της Βουλής- να μην επιστρέψει ποτέ η Αριστερά στην εξουσία. Να «κλείσουν την παρένθεση». Έτσι νομίζουν.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θηριώδη συσχετισμό απέναντί μας, απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται, απέναντι στις πιο αδύναμες τάξεις, χρειάζονται ανάλογες κοινωνικές παρεμβάσεις και πολιτικές συμμαχίες. Το να καταρρεύσει ο Μητσοτάκης δεν είναι θέμα «εκλογικής αριθμητικής». Είναι πολύ βαθύτερο. Απαιτεί τη δημιουργία μιας δικής μας ηγεμονίας στην κοινωνία, με τις δικές μας θέσεις, αρχές, αξίες και το πρόγραμμά μας. Αυτό είναι το «στοίχημα» για το ΣΥΡΙΖΑ και το Συνέδριό μας. Ή θα το πετύχουμε, ή η κοινωνία θα πέσει στο βάραθρο, που την οδηγεί αυτή η εκδικητική, επιθετική, αναχρονιστική Δεξιά.

Ο Ν. Φίλης μίλησε ακόμα για την πανδημία, την παραδοχή από το υπουργείο ότι η τηλεκπαίδευση ήταν «τρύπια» ως το προχθεσινό παρακρατικού χαρακτήρα περιστατικό που έστησαν στον Παύλο Πολάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)