to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 09.02.2021

Πολιτική

Ν. Φίλης: Περικοπές εισακτέων, κλείσιμο τμημάτων, ειδικοί φρουροί - Να το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία

«Περικοπές εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, ειδικοί φρουροί και αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις, κάμερες στα αμφιθέατρα και στις συνελεύσεις των φοιτητών: να το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία» - Ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας:


Ειδικότερα ο Ν. Φίλης από το βήαμ της Βουλής τόνισε:

Η ΝΔ ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο περικόπτει τουλάχιστον 1 στους 4 εισακτέους στα ΑΕΙ (-14.000), σε σχέση με πέρσι.Το πιθανότερο, περισσότερους.

Και το κάνει σήμερα! Σήμερα που οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου βρίσκονται για δεύτερη χρονιά μακριά από τα σχολεία και τους καθηγητές τους. Στην πράξη έχουν να πάνε σχολείο από το Φεβρουάριο του 2020! Και μεγάλο μέρος δεν μπόρεσε καν να παρακολουθήσει ικανοποιητικά την τηλεκπαίδευση!

Αναλγησία; Αδιαφορία για ελληνική οικογένεια; Ή ακραίος σαδισμός της σημερινής Δεξιάς για τον Έλληνα μαθητή και τον πιο φτωχό γονιό; Μη γελιόμαστε, η πιο φτωχή οικογένεια πλήττεται από τις άγριες περικοπές. Αυτή δεν θα έχει να πληρώσει περισσότερα φροντιστήρια, για να ανταποκριθεί το παιδί της στον εντονότερο ανταγωνισμό.

Τι άλλα προβλέπει ο νόμος τους:

Τσεκούρι περικοπών και στα νυκτερινά σχολεία. Τους έφταιξαν οι ελάχιστοι κυριολεκτικά (500 με 600) μαθητές τους που κατάφερναν να περάσουν σε ένα ΑΕΙ... Αυτοί που επιστρέφουν στο θρανίο νύχτα, με χίλιες δυσκολίες, έχοντας ως ένα επιπλέον κίνητρο τις σπουδές αργότερα σε ένα πανεπιστήμιο. Τόσο μίσος για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας!

Πανεπιστημιακή αστυνομία. Ρύθμιση αντιδημοκρατική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική (κατατέθηκε στη Βουλή ένσταση αντισυνταγματικότητας) κόντρα όχι μόνο στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους πρυτάνεις, αλλά ακόμα και σε προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργούς και τομεάρχες Παιδείας!

Κάμερες ακόμα και στα αμφιθέατρα, την ώρα που συναθροίζονται οι φοιτητές ή κάνουν τις συνελεύσεις τους! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης το είδαν αυτό; Αυτό ήταν τελικώς το όραμα των… «Μένουμε Ευρώπη»;

O κ. Χρυσοχοΐδης έλεγε στο Βήμα πριν ένα χρόνο ότι «στα Πανεπιστήμια δεν έχει θέση ούτε η Αστυνομία ούτε η ανομία». Τι συνέβη και άλλαξε γνώμη, μέσα στο χρόνο που τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά, συνεπώς δεν σημειώθηκε καμία άλλη πράξη παραβατικότητας; Το μόνο που μεσολάβησε ήταν η απολύτως καταδικαστέα ενέργεια εναντίον του Πρύτανη του ΟΠΑ, που έδωσε το πρόσχημα στην κυβέρνηση να προσλαμβάνει 1.030 ειδικούς φρουρούς, αντί για 1.030 καθηγητές, γιατρούς, νοσοκόμους ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Το ρουσφέτι θα πάει σύννεφο! Συνωστίζονται ήδη στους διαδρόμους των τοπικών βουλευτών της ΝΔ οι γονείς, αλλά να είναι βέβαιοι, από την... εκλογική περιφέρεια του κ. Χρυσοχοΐδη θα γίνουν οι προσλήψεις!

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Φίλη εδώ: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)