to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 29.05.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Παρασκευή είναι σήμερα, κ. Μπακογιάννη, υπάρχει capital control; (βίντεο)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.


«Η κ. Μπακογιάννη προέβλεπε capital control σήμερα και αύριο και εκλογές την επόμενη εβδομάδα για να βγει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το έλεγε μια κορυφαία πολιτικός την ίδια ώρα που το έλεγε και ο κ. Σόιμπλε. Παρενέβη με τρόπο κινδυνολογικό, υπονομευτικό. Σήμερα είναι Παρασκευή, κ. Μπακογιάννη, υπάρχει capital control; Είναι ντροπή να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτική παρέμβαση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

 

Επιδίωξη της κυβέρνησης και στρατηγικός στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σήμερα ή αύριο. Είναι σημαντικό υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης ότι υπάρχει διεθνής παρέμβαση για το ελληνικό θέμα που θα συζητηθεί και στους G7. Αποδεικνύεται έτσι μια μεγάλη επιτυχία στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης που ανήγαγε το θέμα σε διεθνές και όχι μια διμερή αντιπαράθεση.

Επικαλέστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και την έκθεση της ΕΚΤ που είναι μία εκ των διαπραγματευτών με την οποία ασκείται πίεση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης γιατί αλλιώς «κινδυνεύει η ευρωπαϊκή οικονομία να χάσει 180 δις και ακόμα χειρότερα να πέσει η Ευρώπη σε στασιμότητα με σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες και των άλλων χωρών παγκοσμίως. Επισημαίνει δηλαδή η ΕΚΤ ότι «ενδεχόμενο ατύχημα δεν θα αφορούσε μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη, είναι ένας συστημικός κίνδυνος»

«Επιδιώκουμε συμφωνία με διατυπωμένες γραπτώς τις απόψεις, αλλά είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο» διευκρίνισε ο Νίκος Φίλης όταν κλήθηκε να σχολιάσει το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ προσθέτοντας ότι «ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να είναι έτοιμο για κάθε εξέλιξη».

Αναφορικά με τη δόση για το ΔΝΤ όπως άλλωστε επανειλημμένα έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο υποστήριξε ότι «πρώτα θα δούμε τι λεφτά έχουμε στο ταμείο μας, κατά προτεραιότητα θα δοθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά ότι περισσέψει» σημειώνοντας όμως ότι «το ΔΝΤ συζητάει να πάρει τα λεφτά στο τέλος του μήνα» αποδεικνύοντας εμφανώς στο ότι η πίεση πιάνει. «Ζορίζονται. Αρχίζει ένας ζόρικος δρόμος για αυτούς». Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε τέλος ότι «είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)