to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 10.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Ούτε μια συγγνώμη, κ. Μπακογιάννη, για την καταστροφολογία του capital control

«Η ρήξη είναι υπαρκτή στη διαπραγμάτευση και με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια συμπεριλαμβανομένης και της ρήξης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.


.

«Η ρήξη είναι υπαρκτή στη διαπραγμάτευση και με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια συμπεριλαμβανομένης και της ρήξης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία επ' ωφελεία του ελληνικού λαού πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό το κράτος των εκβιασμών».

Το κρίσιμο είναι το θέμα του χρέους στην όποια συμφωνία, εξήγησε ο Νίκος Φίλης, προσθέτοντας ότι είναι παρελθόν τα 4.5% πρωτογενή πλεονάσματα που διαμόρφωναν το καθεστώς λιτότητας στη χώρα. Η κυβέρνηση διεκδικεί μια πολιτική δέσμευση για τη ρύθμιση του χρέους. Άλλωστε, όπως είπε, ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές και χώρες, όπως η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη Monde για το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς όλοι κατανοούν ότι «χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν θα λυθεί το ελληνικό πρόβλημα».

Ο Νίκος Φίλης τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει «μονομερώς την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων», καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κόστος από την επαναφορά τους.

Η κυβέρνηση προχωρά αναπόσπαστα στο νομοθετικό της έργο και αυτό δείχνει την πλήρη αντίθεσή της με τα μνημόνια. Στρέφοντας, μάλιστα, το ερώτημα στην κ. Μπακογιάννη, τη ρώτησε αν συμφωνεί με αυτό, για να λάβει αντί απάντησης, την ανησυχία της για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Με λίγα λόγια η βουλευτής της Ν.Δ. δεν θεωρεί δηλαδή και ιδιαίτερο πρόβλημα την κατάργησή τους μπροστά στην επιβίωση των επιχειρήσεων.

Ούτε μία συγγνώμη από την κ. Μπακογιάννη για την καταστροφολογία του capital control

Ο Ν. Φίλης στην καταστροφολογία που επιδόθηκε για άλλη μια φορά η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να κουνάει το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, καθώς είναι συνυπεύθυνη για την καταστροφή που οδήγησαν τη χώρα  τα Μνημόνια «που τα ψήφισε όλα, ένα προς ένα». Εξήγησε μάλιστα ότι στόχος της είναι η ακύρωση της ψήφου του ελληνικού λαού, όπως άλλωστε και των δανειστών.

«Αν υπάρχει μια οικογένεια που είναι συνυφασμένη με το πελατειακό κράτος είναι η δική σας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης στην βουλευτή της Ν.Δ. Ντ. Μπακογιάννη που επέμενε σταθερά αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «αδήριτη ανάγκη για συμφωνία» να πολεμάει εκ των έσω την κυβέρνηση σε μια ακραία, αμετανόητη κινδυνολογία.

 «Άκαιρη» χαρακτήρισε τέλος, ο Νίκος Φίλης την αντιπαράθεση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και της προέδρου της Βουλής καθώς «το κύριο στη Βουλή, αυτή τη στιγμή, είναι  η επιτροπή για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο και η υπόθεση της Siemens» από αυτή την διαδικασία θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα και αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η κοινωνική δικαιοσύνη. Αντίθετα όπως υποστήριξε «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έκανε η κ. Μπακογιάννη και η κυβέρνησή της, όλα αυτά τα έσβησε».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)