to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 10.02.2021

Πολιτική

Ν. Φίλης: Οι σημερινές βιαιοπραγίες των ΜΑΤ δείχνουν τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης

Οι σημερινές βιαιοπραγίες ανδρών των ΜΑΤ λίγα μέτρα από το Κοινοβούλιο, οι συλλήψεις φοιτητών και οι ξυλοδαρμοί φωτορεπόρτερ «φώτισαν» με ακόμη πιο γκρίζα χρώματα τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.


Η δήλωση του Ν. Φίλη:

Οι σημερινές βιαιοπραγίες ανδρών των ΜΑΤ λίγα μέτρα από το Κοινοβούλιο, οι συλλήψεις φοιτητών και οι ξυλοδαρμοί φωτορεπόρτερ «φώτισαν» με ακόμη πιο γκρίζα χρώματα τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

§  Με πρόσχημα τη φύλαξη - «διάρρηξη» των ακαδημαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

§  Με την επίκληση της ασφάλειας - φόβος και ανασφάλεια.

§  Με δικαιολογία τη «βία και την ανομία» - γενικευμένη αστυνομική ασυδοσία.

Με «σπασμένα τα φρένα», η κυβέρνηση κατρακυλά στην κατηφόρα του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας. Φοβισμένη και αμήχανη μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και μετά το πρόσφατο πρωθυπουργικό στραπάτσο στην Ικαρία, βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στο «άντρο» της πολιτικής αναξιοπιστίας, χωρίς ορατή έξοδο κινδύνου. Γι’ αυτό καταφεύγει στην αστυνομοκρατία.

§  Αντί για λύσεις στα προβλήματα των Πανεπιστημίων - διαγραφές φοιτητών, πειθαρχικές ποινές και μοχθηρή διάθεση, ειδικά, απέναντι στη νεολαία.

§  Αντί για νομοθετική εκεχειρία – «νομοθετικός ταλιμπανισμός».

§  Αντί για προστασία της κοινωνίας από την πανδημία - λουκέτα παντού: στα μαγαζιά, στα καταστήματα εστίασης και τώρα πια στα Πανεπιστήμια και στην πρόσβαση των παιδιών στη γνώση.

Η ΝΔ μπορεί να εξακολουθήσει την καταβύθισή της στο «βρώμικο ποτάμι» του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Σε αυτή την κατάπτωση και την εξαχρείωση των πολιτικών ηθών δεν θα την ακολουθήσουμε. Ούτε εμείς, ούτε η κοινωνία.

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς,  διαδήλωσαν μαζικά την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του νομοθετήματος της ΝΔ. Για μια ακόμη  φορά, ο χουντο-νόμος Χρυσοχοΐδη, όπως ολόκληρη η αντιπολίτευση προέβλεπε όταν ψηφιζόταν, κουρελιάστηκε. Την ίδια τύχη θα έχει και αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)