to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 11.06.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Να καταργηθεί το υπερταμείο, καθιστά τη χώρα αποικία χρέους

«Να σταματήσει ανειλικρίνεια και ψευδολογία από την αντιπολίτευση για το υπερταμείο», είπε αρχικά κάνοντας αναφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, o βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στη Βουλή στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο.


Υποστήριξε ότι «το υπερταμείο συνιστά την επισφράγιση αυτού που λέμε ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους! Η περιουσία πηγαίνει εκεί, για αξιοποίηση ή ξεπούλημα δεν είναι όμως επιλογή μας, μας επιβάλλεται» και υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθεί.

«Δεν υπερηφανευόμαστε που φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τα μνημόνια! Ο πυρήνας τους είναι σκληρός και νεοφιλελεύθερος και θέλουμε να έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε τον πυρήνα και πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Φίλης εξηγώντας ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί.

Λιγότερη λιτότητα, αλλά λιτότητα

"Έχει δίκιο ο κ. Τσακαλώτος που αναγνωρίζει τη συνέχιση της λιτότητας, λιγότερη, όπως είπε, αλλά λιτότητα. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως για την ανατροπή αυτής της πολιτικής χρειάζονται προϋποθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας". « Γιατί λιτότητα;», αναρωτήθηκε και κάνοντας αναφορά στα ψηφισμένα μέτρα της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου συνέχισε: «γιατί υπάρχει μείωση εισοδημάτων για τους συνταξιούχους και τους έμμισθους με μείωση του αφορολόγητου! Υπάρχουν αντίμετρα που δεν τους αφορούν όμως. Ο φορολογούμενος και ο συνταξιούχος δεν θα πάρουν αυτοί τα αντίμετρα αν και εφόσον εφαρμοστούν».

Για τα πλεονάσματα ύψους 3,5% δήλωσε πως τα χρήματα αυτά φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του δανεισμού. « Η αφαίρεση ενός ποσού που παράγεται στη χώρα και θα τροφοδοτούσε την ανάπτυξη περεταίρω σε συρρίκνωση», πρόσθεσε.

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα προβλήματα αυτά; Να το ευχηθούμε αλλά χωρίς ρύθμιση του χρέους, όχι παράταση, αλλά επιμήκυνση, είναι δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις», είπε μεταξύ άλλων.

«Αργότερα; Τι σημαίνει αργότερα;», αναρωτήθηκε αναφερόμενος στα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο και συνέχισε: «σε μερικούς μήνες; Να το δεχτώ και να το συζητήσουμε, να δούμε τι θα κάνουμε!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)