to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 07.07.2019

Πολιτική

Ν. Φίλης: Μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι κόμμα αγώνα και διακυβέρνησης

"Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή αντιπολίτευση και στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία. Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%" τόνισε ο Νίκος Φίλης


Για καθαρή νίκη της ΝΔ, αλλά και για εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως οιονεί κυβερνητικό κόμμα έκανε λόγο στο ΑCTION 24 o Nίκος Φίλης, τοποθετούμενος με βάση τα αποτελέσματα του exit poll. Θα αναλύσουμε προσεκτικά τη νέα κατάσταση, με δεδομένο, όμως, ότι είμαστε το μεγαλύτερο ή ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα έβαλε στην άκρη τα σενάρια για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ψάχνουμε για άλλο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ταυτότητα και ιστορικότητα είναι και θα παραμείνει κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριοτεράς, ικανό να διευρύνεται αμφίπλευρα προς την Κεντροαριστερά και προς το χώρο των ανέντακτων της Αριστεράς. Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή  αντιπολίτευση και στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία. Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%. Στα μέτρα που έχει μισοαναγγείλει ο Μητσοτάκης αν αποπειραθεί να ξηλώσει λαϊκές κατακτήσεις,  θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντίδραση.

«Μετά τις εκλογές θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αγώνα και διακυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης. Σε ερώτημα πόσο πιθανή είναι μια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης, αφού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες όλων ανάλογα με τη θέση του καθένα, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι προστιθέμενη αξία και κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)