to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 06.10.2020

Πολιτική

Ν. Φίλης: Μετά την απόφαση, αγώνας να καταδικαστεί και η ατζέντα της ΧΑ

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στο Open tv και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη:


Αύριο, δεν αναμένουμε απλώς τη δικαστική απόφαση. Είμαστε εκεί, έξω από το δικαστήριο και διαδηλώνουμε τη δημοκρατική απαίτηση να καταδικαστούν οι φασίστες και να μπουν στη φυλακή.

Η ΧΑ έκανε σε εισαγωγικά μόνο «πολιτικό αγώνα». Εγκληματική ήταν στην πραγματικότητα η δράση της. Δολοφονώντας, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας κυρίως αδύναμους ανθρώπους, χωρίς φωνή, όπως ο Λουκμάν, όπως τα εκατοντάδες θύματα πάμφτωχων προσφύγων που βγήκαν στην επιφάνεια χάρη στην τεκμηρίωση του δημοκρατικού Τύπου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλαξε τα δεδομένα. Ξεχύλισε το ποτήρι. Για αυτό το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε καμιά εγκληματική ενέργεια των φασιστών, από τα πρώτα τους βήματα. Εξαρχής τους σπάμε το χέρι για να μην χύνουν το δηλητήριό τους και να μην πολλαπλασιάζεται η δράση τους.

Αύριο το δικαστήριο δεν καταδικάζει μόνο την ελληνική ΧΑ, αλλά στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Βέβαια στην Ελλάδα δεν θα τελειώσει αύριο με την απόφαση ο αντιφασιστικός αγώνας. Καμιά αυταπάτη. Έχουμε ακούσει δεξιούς πολιτικούς, ακόμα και νυν βουλευτές της ΝΔ, να ζητούν μια καλύτερη, καθαρότερη, «συστημικότερη» ΧΑ. Έχει υπάρξει προσπάθεια ενσωμάτωσης του λόγου της ακροδεξιάς, από συντηρητικά κόμματα εδώ κι αλλού. Για αυτό η πολιτική μάχη θα συνεχιστεί ώστε όχι η ΧΑ μόνο, αλλά κυρίως η ατζέντα της, να πάψει να δηλητηριάζει τη ζωή των πολιτών.

Για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν

Πρόκειται για σοβαρή πολιτική και δημοσιογραφική κίνηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη και από την κοινή γνώμη και από το δικαστήριο. Τη χαιρετίζω! Είναι στην πιο αληθινή παράδοση του Τύπου, που πάει πέρα από την είδηση. Αλλά και στις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς, που οφείλει να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα. Η Εφημερίδα των Συντακτών είναι το έντυπο με την πιο καθοριστική συμβολή στην αποκάλυψη του εγκληματικού και παρακρατικού χαρακτήρα της οργάνωσης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)