to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 21.10.2022

Πολιτική

Ν. Φίλης: Οι δηλώσεις περί «χημικού ευνουχισμού» αφορούν ακροατήρια «Βελόπουλων» και «Κασιδιάρηδων»

«Χρειάζεται εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, αντιμετώπιση του ρατσισμού, της σεξισμού, της επίθεσης σε κάθε τι «άλλο» στο φύλο, στη θρήσκευμα, στην εμφάνιση, στην έκφραση. Χρειάζεται αντιμετώπιση της φτώχειας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, εκεί που βρίσκεται πάντα το υπόστρωμα και καλλιεργείται η καταπίεση, ο φόβος, η ανασφάλεια, η εκμετάλλευση, η δράση των κυκλωμάτων. Αλλά αυτές είναι πολιτικές που η Δεξιά ποτέ δεν ήθελε και ποτέ δεν μπορούσε να εφαρμόσει», σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Ο Μάκης Βορίδης, νομικός εξάλλου και βασικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξέρει καλά ότι «χημικός ευνουχισμός» δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα προσέκρουε αφενός στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αφετέρου, σε ένα κύμα κατακραυγής από ολόκληρο τον πλανήτη. Συζητάει όμως και δήθεν «εξετάζει» το ενδεχόμενο, γνωρίζοντας ότι αυτά θέλει να ακούσει το ακροδεξιό, ρημαγμένο από την καθημερινότητα, την ακρίβεια, το φόβο που του έχουν καλλιεργήσει, ακροατήριο της ΝΔ», τονίζει συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης και επισημαίνει:

«Ο Μάκης Βορίδης το μάτι κλείνει: δεν χρειάζεται να ψηφίσετε Βελόπουλους και Κασιδιάρηδες, εδώ είμαστε κι εμείς. Και από δίπλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις. Αν χρειαστεί εξάλλου, θα προγραμματίσει κάποια στιγμή να ερωτηθεί από φίλο δημοσιογράφο και να διαχωρίσει «μισή καρδιά» τη θέση του. Καθώς αυτός εκφράζει το "φιλελεύθερο" κομμάτι της νέας ελληνικής Alt Right Δεξιάς. "Όλοι μαζί… χωράμε στο κόμμα"».

Και ο Νίκος Φίλης καταλήγει:

«Η πρόσφατη κτηνωδία σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό από ευυπόληπτους πολίτες, ο βιασμός της 19χρονης μέσα σε αστυνομικό τμήμα συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Αλλά οι απαντήσεις δεν είναι ποτέ η εξαχρείωση, οι ευνουχισμοί ή οι εκτελέσεις, όπως ονειρεύεται ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, φαντάζοντας ότι αυτό αποτελεί λύση. Λάθος! Χρειάζεται εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, αντιμετώπιση του ρατσισμού, της σεξισμού, της επίθεσης σε κάθε τι «άλλο» στο φύλο, στη θρήσκευμα, στην εμφάνιση, στην έκφραση. Χρειάζεται αντιμετώπιση της φτώχειας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, εκεί που βρίσκεται πάντα το υπόστρωμα και καλλιεργείται η καταπίεση, ο φόβος, η ανασφάλεια, η εκμετάλλευση, η δράση των κυκλωμάτων. Αλλά αυτές είναι πολιτικές που η Δεξιά ποτέ δεν ήθελε και ποτέ δεν μπορούσε να εφαρμόσει.

Για αυτό στις επόμενες εκλογές, δεν θα συγκρουστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Θα συγκρουστούν δύο ολόκληροι κόσμοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)