to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 08.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Λάθος η συζήτηση για εκλογές, το κρίσιμο είναι τι θα κερδίσουμε στη διαπραγμάτευση (βίντεο)

"Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις"


"Είμαστε στη μέση μιας διαπραγμάτευσης. Ο δημόσιος διάλογος είναι αναγκαίος, για να υπάρξει παρά τις διαφορές των κομμάτων ένας ελάχιστος κοινός παρανομαστής, μια σύγκλιση σε ορισμένους στόχους. Η διαπραγμάτευση δεν έχει ως θέμα συζήτησης τα υπερβολικά πλεονάσματα 3,5%, τα οποία έχουμε υποχρεωθεί ως χώρα να βγάζουμε ως το 2022", είπε ο κ. Φίλης μιλώντας το πρωί στον.realfm 97,8.

"Αφού όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα, και η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ, γιατί να μην υπάρξει μια δημόσια συζήτηση που αυτή η κοινή στάση να εκδηλωθεί -  όχι στα λόγια αλλά σε μια πιο πρακτική πρωτοβουλία; Σε μια εθνική θέση ακριβώς, γιατί να τσακωνόμαστε; Κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ. Τι βγαίνει με αυτό;" συμπλήρωσε.

"Δεύτερο ζήτημα είναι το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου. Πέρυσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το αποδεχθεί για να μην υπάρξει σκάλωμα στην αξιολόγηση. Τώρα έχουμε μια οικονομία που παράγει θηριώδη υπερπλεονάσματα. Γιατί πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για το 2019; Αφού τα βγάζουμε πέρα. Είναι σκληρή λιτότητα η μείωση", τόνισε.

"Από το θέμα του χρέους κρίνονται πολλά θέματα. Πρέπει να τεθεί στη συζήτηση. Τι λέει η αντιπολίτευση; Αν συμφωνούμε ότι δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να βρούμε κοινή στάση, τι ζητάμε για το χρέος", ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος σημείωσε ότι είναι λάθος η συζήτηση τώρα για εκλογές, καθώς η συζήτηση γίνεται τώρα για τη διαπραγμάτευση. "Τι μπορεί να κερδίσουμε μετά και πριν την έξοδο. Το άλλο είναι αποπροσανατολισμός. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι πολιτικές εξελίξεις", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)