to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 16.03.2016

Πολιτική

Ν. Φίλης: Κανένα προσφυγόπουλο να μη νοιώθει μοναχό και εκτεθειμένο στην προσφυγική κρίση (βίντεο)

«Κανένα προσφυγόπουλο να μην νοιώθει μοναχό και εκτεθειμένο» στην προσφυγική κρίση δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στην ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους».


Στην προσφυγική κρίση καθώς και το θέμα με τον κ. Μουζάλα αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην στην ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους» μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες «Καλώς τους» είναι μια «πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες μαζί με την κυβέρνηση, τους κοινωνικούς φορείς, την Εκκλησία, την Τ.Α. και τα σχολεία δίνουν τη μάχη της δημοκρατικής αλληλεγγύης, ώστε κανένας πρόσφυγας να μην αισθάνεται μόνος του στην κρίση και ιδιαίτερα κανένα προσφυγόπουλο και μάλιστα ασυνόδευτο παιδί, να μην αισθάνεται μοναχό στην πείνα, στην έλλειψη στέγης.

Ο κ. Φίλης ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναλάβει για τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειες τους για όσο χρόνο μείνουν στην Ελλάδα αναφορικά "με τη μόρφωση τους και την κοινωνική εκπαίδευσή τους» συμπληρώνοντας ότι «οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά».

Επισήμανε στη συνέχεια το θέμα ενημέρωσης που υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς, ορισμένη μερίδα των ΜΜΕ επιδίδεται σε μια «προσπάθεια ενοχοποίησης της χώρας, για ένα πρόβλημα που δεν το δημιούργησε η Ελλάδα και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα».

Επιπλέον ο υπουργός Παιδείας αντέδρασε στην κινδυνολογία με αφορμή το προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι: "Μέσα σε ένα σχέδιο δεν είναι κίνδυνος η παραμονή τους στη χώρα μας". «Δεν είναι κίνδυνος να μείνουν παιδιά στην Ελλάδα. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να τους παρέχουμε τροφή, στέγη.».

Ερωτώμενος για το θέμα του κ. Μουζάλα υποστήριξε ότι «ο κ. Μουζάλας έχει τη γενική εκτίμηση και αναγνώριση στην Ελλάδα και διεθνώς, ο ίδιος είπε ότι είχε μια ατυχή δήλωση». Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «ένα θέμα προς συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» και τόνισε ότι «το μείζον θέμα είναι η συνοχή -που είναι δεδομένη- του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και την πολιτική».

(πηγή: Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)