to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 23.01.2020

Πολιτική

Ν. Φίλης: Είναι θλιβερό ότι η κ. Κεραμέως συνεχίζει τον ρόλο του ντελίβερι των ιδιωτικών συμφερόντων

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απομονωμένη κοινωνικά και σε αντίθεση με τη γνώμη του ΔΟΑΤΑΠ, ψήφισε σήμερα -μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της- νόμο που υποβαθμίζει τα Δημόσια Πανεπιστήμια προς όφελος των αδιαβάθμητων και υποβαθμισμένων ποιοτικά κολεγίων»


Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη στο περιστύλιο της Βουλής:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απομονωμένη κοινωνικά και σε αντίθεση με τη γνώμη του ΔΟΑΤΑΠ, ψήφισε σήμερα -μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της- νόμο που υποβαθμίζει τα Δημόσια Πανεπιστήμια προς όφελος των αδιαβάθμητων και υποβαθμισμένων ποιοτικά κολεγίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν και ζήτησαν πριν τη ψηφοφορία να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία που έχουν σταλεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επικαλείται η κ. Κεραμέως πως την δεσμεύουν να προχωρήσει στη ρύθμιση.

Δεν τα κατέθεσε διότι λέει ψέματα.

Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ρύθμιση η οποία υποβαθμίζει το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και την εργασία. Μια ρύθμιση η οποία επαναφέρει νόμο της μνημονιακής περιόδου, το νόμο Αρβανιτόπουλου, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια και πριν γίνει ο πρώτος διαγωνισμός για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.

Είναι λυπηρό, είναι θλιβερό ότι η κ. Κεραμέως συνεχίζει το ρόλο του ντελίβερι των ιδιωτικών συμφερόντων των κολεγίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε το παν να μην εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, μαζί με το κίνημα των εκπαιδευτικών, των πανεπιστημιακών, των μηχανικών και των φοιτητών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)